Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: «Ανάγκη παραμονής του Πεζοπόρου Πελοποννήσου για όλον τον χρόνο»

Νεοκλής Κρητικός: «Ανάγκη παραμονής του Πεζοπόρου Πελοποννήσου για όλον τον χρόνο»

Spartorama 06/05/2021 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Νεοκλής Κρητικός: «Ανάγκη παραμονής του Πεζοπόρου Πελοποννήσου για όλον τον χρόνο»
Ο κ. Κρητικός επεσήμανε τις περιπτώσεις πυρκαγιών όπως αυτές στον Πάρνωνα και στο Κεραστάρη, όπου απαιτήθηκε αρκετός χρόνος για τη δημιουργία πεζοπόρου από διάφορες υπηρεσίες της Πελοποννήσου για να επέμβουν
Οδός Εμπόρων

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και τις επαφές που είχε με όλα τα πυροσβεστικά κλιμάκια, όπως επίσης μετά από την επιστολή που έλαβε από το Πανελλαδικό Σωματείο Πυροσβεστικών Υπαλλήλων και τη συνάντηση που είχε με τους Εκπρόσωπους και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλαδικού Σωματείου Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και συγκεκριμένα με τους κυρίους Αλέμη Ιωάννη, Ματθαίο Παναγιώτη, Κακολιά Παναγιώτη, ο κ. Κρητικός κατέθεσε αναφορά μέσω της Βουλής των Ελλήνων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με την ανάγκη παραμονής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους παράλληλα με την ΕΜΑΚ, του πεζοπόρου Πελοποννήσου.

Το πεζοπόρο Πελοποννήσου έχει στις τάξεις του έμπειρους και άρτια κατηρτισμένους πυροσβέστες και ώς εκ τούτου μόνο στην πλευρά της ασφάλειας θα είναι οποιαδήποτε ενέργεια για επέκταση της παραμονής του για όλον το χρόνο.

Στην αναφορά του ο κ. Κρητικός επεσήμανε τις περιπτώσεις πυρκαγιών όπως αυτές στον Πάρνωνα και στο Κεραστάρη, όπου απαιτήθηκε αρκετός χρόνος για τη δημιουργία πεζοπόρου από διάφορες υπηρεσίες της Πελοποννήσου για να επέμβουν.


Οδός Εμπόρων