Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/55711/

Spartorama - Print | Μερικές σκέψεις για το θρυλούμενο κωρονοπάρτι που έγινε στο Δημαρχείο Σπάρτης

Μερικές σκέψεις για το θρυλούμενο κωρονοπάρτι που έγινε στο Δημαρχείο Σπάρτης

Μερικές σκέψεις για το θρυλούμενο κωρονοπάρτι που έγινε στο Δημαρχείο Σπάρτης
Ας είμαστε ρεαλιστές, κανένας δεν θέλει να το αποδείξει και να κάνει τέτοιο κακό στην πόλη
Οδός Εμπόρων

Μερικές σκέψεις για το θρυλούμενο κωρονοπάρτι που έγινε με τις ευλογίες και με πρόσκληση στελεχών της Δημοτικής αρχής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου.

Τυχερή η πόλη για το ότι το θέμα δεν πήρε διαστάσεις, και ότι δεν εμφανίστηκαν φωτογραφίες από την φερόμενη ως εκδήλωση. Θα ήταν βορά στα σκαλανδοθηρικά έντυπα. Φανταστείτε τους τίτλους: «Δημοτικό κορωνοπάρτι από αντιδημάρχους στο Δημαρχείο της Σπάρτης». Με τέτοιους τίτλους σε Αθηναϊκές εφημερίδες ακόμη και ο πιο διαλλακτικός εισαγγελέας δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την υγειονομική παράβαση και θα όφειλε να επέμβει. Θυμηθείτε, το Πάσχα μέχρι εννέα άτομα επιτρέπονταν να συμποσιαστούν, αν δεν ανήκαν στην ίδια οικογένεια.

Λέγεται ότι στα σχεδόν 200 χρόνια της ύπαρξης του Δήμου Σπαρτιατών, είναι η πρώτη φορά  που επιχειρήθηκε κοινωνική ιδιωτική συγκέντρωση στο Δημαρχιακό μέγαρο. Κανείς από τα μεγαθήρια των ιστορικών δημάρχων που πέρασαν από την πόλη δεν διανοήθηκε ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο. Αν όντως συνέβη, πράγματι συνέβη «για πρώτη φορά».

Το γεγονός ότι συνέπεσε το άνοιγμα της νέας αίθουσας  με την επαναλειτουργία -μετά από μήνες- της εστίασης, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό. Όσο και αν λέγεται με χιουμοριστική διάθεση το παραπάνω, δεν παύει να σημειώθηκε δυσμενώς από την πληγωμένη εστίαση, ότι η παράταξη που ευαγγελίζεται την οικονομική ανάκαμψη της πόλης επέλεξε να λειτουργήσει ανταγωνιστικά ως προς αυτήν εκμεταλλευόμενη παρανόμως -υπό την προϋπόθεση ότι όλα αυτά έγιναν- ιδίους πόρους και υπηρεσίες.

Αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο, -μέχρι και παπαράτσι επιστρατεύτηκαν- η απορία στους Δημότες της Σπάρτης παραμένει. Είναι ποτέ δυνατόν; Και μόνο το θέμα που προέκυψε -που κανένας δεν μπορεί το αποδείξει, και ας είμαστε ρεαλιστές, κανένας δεν θέλει να το αποδείξει και να κάνει τέτοιο κακό στην πόλη-, αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την ιδιάζουσα περί διοικήσεως αντίληψη της Δημοτικής Αρχής και των στελεχών αυτής.

Ας ευχηθούμε, αυτή να είναι η τελευταία φορά που κινδύνευσε να εκτεθεί τόσο ανεπανόρθωτα η πολύπαθη πόλη μας, τώρα που η «ανάκαμψη» είναι η μόνη σωτηρία της.


N.M.