Vekrakos
Spartorama | Μαθητικός Διαγωνισμός Δήμου Σπάρτης με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Μαθητικός Διαγωνισμός Δήμου Σπάρτης με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Spartorama 11/05/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Παιδεία
Μαθητικός Διαγωνισμός Δήμου Σπάρτης με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821
Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας
Οδός Εμπόρων

Ο Δήμος Σπάρτης διοργανώνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας Μαθητικό Διαγωνισμό γραπτού δοκιμίου με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών  από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. Ο διαγωνισμός αυτός που έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου καθώς και σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γενικών Λυκείων της Σπάρτης. 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες οφείλουν να δηλώσουν στον/στην Διευθυντή/τρια της σχολικής μονάδας στην οποία φοιτούν την πρόθεση συμμετοχής του μέχρι την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, προσκομίζοντας και υπεύθυνη δήλωση γονέα/κηδεμόνα που επιτρέπει τη συμμετοχή τους. 


Το θέμα και η διεξαγωγή του διαγωνισμού 

Το θέμα του διαγωνισμού για τους/τις μαθητές/τριες του Γυμνασίου θα είναι σχετικό με τα ιστορικά γεγονότα και τα πρόσωπα του Αγώνα της Επανάστασης και η έκταση του δοκιμίου 400-500 λέξεις, ενώ το θέμα του διαγωνισμού για τους/τις μαθητές/τριες του Γενικού Λυκείου θα είναι σχετικό με τους συμβολισμούς και τις αξίες που ανέδειξε ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων του 1821 και η έκταση του θα είναι μέχρι 600 λέξεις. 

Τα θέματα θα επιλέξει τριμελής επιτροπή του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας, που θα συγκληθεί την ίδια μέρα του διαγωνισμού για τον σκοπό αυτό. Η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα γίνει την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 ταυτόχρονα για όλα τα Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια του Δήμου Σπάρτης, σε δύο διδακτικές ώρες του ημερήσιου διδακτικού προγράμματος (5η και 6η ώρα) με ευθύνη των Διευθυντών των σχολείων και των οικείων συλλόγων καθηγητών και τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών για το αδιάβλητο της αξιολόγησης, με επικάλυψη των ονομάτων των μαθητών/τριών. 


Αξιολόγηση γραπτών δοκιμίων- βραβεία 

Τριμελής επιτροπή του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας θα αξιολογήσει τα γραπτά δοκίμια των μαθητών και θα επιλέξει τα τρία πρώτα από κάθε κατηγορία που θα λάβουν και τα αντίστοιχα βραβεία από τον Δήμο Σπάρτης, σε ειδική εκδήλωση που θα οργανωθεί αργότερα, και σύμφωνα με  όλες τις οδηγίες υγειονομικής προστασίας.

 

Αναλυτικά τα βραβεία είναι 

  • Για το Γυμνάσιο: Α΄ Βραβείο: Ένα Laptop, Β΄ Βραβείο: Ένα Smartphone, Γ΄ Βραβείο: Ένα Tablet
  • Για το Γενικό Λύκειο: Α΄ Βραβείο Ένα Laptop, Β΄ Βραβείο Ένα Smartphone, Γ΄ Βραβείο Ένα Tablet.


Δείτε αναλυτικότερα για το διαγωνισμό εδώ

Φόρμα δήλωσης συμμετοχών


Οδός Εμπόρων