Vekrakos
Spartorama | Η Μονεμβάσια τίμησε την Πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα

Η Μονεμβάσια τίμησε την Πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα

Spartorama 13/05/2021 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Η Μονεμβάσια τίμησε την Πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα
Λόγω των υγειονομικών μέτρων, δεν πραγματοποιήθηκε φέτος η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Πολιούχου στα γραφικά καλντερίμια του κάστρου
Οδός Εμπόρων

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, εόρτασε και φέτος η Μονεμβάσια την μνήμη της Πολιούχου της, Παναγίας Χρυσαφίτισσας. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής 9 Μαϊου 2021, στον φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό εντός της καστροπολιτείας, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα. 

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Λόγω των υγειονομικών μέτρων, δεν πραγματοποιήθηκε φέτος η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Πολιούχου στα γραφικά καλντερίμια του κάστρου. 

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κύριοι Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκωνας Τζινιέρης, ο Δήμαρχος Δ. Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Σπάρτης Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης, άλλοι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

φωτογραφικό υλικό: www.monemvasianews.gr

immspartis.gr





  



Οδός Εμπόρων