Vekrakos
Spartorama | Ενημερωτικές εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Λακωνία σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό

Ενημερωτικές εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Λακωνία σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό

Spartorama 03/06/2021 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Ενημερωτικές εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Λακωνία σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό
Φιλοξενήθηκαν στο Cafe Stathmos στο Γύθειο την Παρασκευή 28 Μαΐου, στο Μπιλλίνης Cafe στη Νεάπολη το Σάββατο 29 και στο Remezzo Cafe στην Ελαφόνησο χθες Κυριακή 30 του μήνα
Οδός Εμπόρων

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 30 Μαΐου οι ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Λακωνία, στο πλαίσιο καμπάνιας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, με αντικείμενο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό. 

Η θεματολογία των εισηγήσεων ήταν η εξής: 

  • Η ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού, από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα” από τον Γιώργο Λουρδή, συνιδρυτή και συνεργάτη του Fishing Trips
  • Παρουσίαση σχεδίου 1ης Πρόσκλησης «Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών’ στο πλαίσιο εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Αλιείας, Προτεραιότητα 4 του ΕΠΑλΘ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας) 2014 – 2020», από τον Γιώργος Κανελλόπουλο, συνεργάτη της Πάρνωνα Α.Ε. και την Αλεξάνδρα Ψαρολόγου, στέλεχος του Ενδιάμεσου Φορέα Αλιείας της Αναπτυξιακής Πάρνωνα. 

Οι εκδηλώσεις, τον συντονισμό των οποίων είχε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, φιλοξενήθηκαν στο Cafe Stathmos στο Γύθειο την Παρασκευή 28 Μαΐου, στο Μπιλλίνης Cafe στη Νεάπολη το Σάββατο 29 και στο Remezzo Cafe στην Ελαφόνησο χθες Κυριακή 30 του μήνα. 

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων, στις οποίες αναπτύχθηκαν θεματικές εισηγήσεις για τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού, τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τα οφέλη που προκύπτουν και τις δυνατότητες χρηματοδότησης για τους επαγγελματίες αλιείς, ενώ διανεμήθηκε και έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις προϋποθέσεις και τις προβλεπόμενες διαδικασίες, επιμελήθηκε το Τμήμα Προβολής και Συνεργασιών της Αναπτυξιακής Πάρνωνα. 

Σε αυτές παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Σπύρος Φλώρος, οι αντιδήμαρχοι Ανατολικής Μάνης Ελένη Δρακουλάκου και Μονεμβασίας Χαράλαμπος Κουτσονικολής, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασίας Παναγιώτα Αλειφέρη, η δήμαρχος Ελαφονήσου Ευσταθία Λιάρου καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελαφονήσου Παναγιώτης Ρουμάνης

Σημαντική ήταν και η παρουσία των αλιέων, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα, σκέψεις και προβληματισμούς που αφορούν τον τομέα τους. 

Ο επόμενες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Π.Ε. Κορινθίας και συγκεκριμένα στο Κιάτο το Σάββατο 5 και στο Ξυλόκαστρο την Κυριακή 6 Ιουνίου. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης όσον αφορά τον αλιευτικό τουρισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ.: 271 3 610171, email: tourismos@arcadia.gr) και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα (τηλ.: 275 70 22807, email: info@parnonas.gr), καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι.


Οδός Εμπόρων