Vekrakos
Spartorama | Τηλεδιάσκεψη Νεοκλή Κρητικού με Φορείς των Βατίκων για το ζήτημα των ανεμογεννητριών

Τηλεδιάσκεψη Νεοκλή Κρητικού με Φορείς των Βατίκων για το ζήτημα των ανεμογεννητριών

Spartorama 20/06/2021 Εκτύπωση Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Τηλεδιάσκεψη Νεοκλή Κρητικού με Φορείς των Βατίκων  για το ζήτημα των ανεμογεννητριών
Ο κ. Κρητικός σημείωσε ότι οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί όλοι οι φορείς, σύλλογοι, τοπικές κοινότητες και ο Δήμος Μονεμβασίας είναι σημαντικές
Οδός Εμπόρων

Τηλεδιάσκεψη με φορείς της περιοχής των Βατίκων πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, σχετικά με τον προγραμματισμό της ΡΑΕ για αδειοδότηση νέων αιολικών πάρκων στη χερσόνησο του Κάβο Μαλέα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν:

  • Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βελανιδίων κ. Παναγιώτης Πατσάκης
  • Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Γιώργος Λιβανός
  • Ο Γραμματέας του Συλλόγου Τουλίπα Γουλίμη κ. Γιάννης Ψαράκης
  • Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βατίκων κ.Γιώργος Τάντουλος
  • Η Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων κα Καλλιόπη Λιβανού
  • Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Καταλυμάτων Βοιών κ. Σπύρος Λιάρος
  • Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Νικολάου κα Βαρβάρα Κρανιδιώτη
  • Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεαπολιτών «Τα Βάτικα» κα Ασημίνα Κυριαζή
  • Ο Ταμίας του Συνδέσμου Νεαπολιτών «Τα Βάτικα» κ. Κυριάκος Δρίβας

Έγινε ένας πολύ γόνιμος διάλογος, ενώ οι τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων ήταν βασισμένες σε εισηγήσεις επιστημόνων και συνυφασμένες με τις διαδικασίες χαρακτηρισμού της περιοχής.

Χαρακτηριστικά, στην τηλεδιάσκεψη σημειώθηκε ότι θα αλλάξει άρδην η φυσιογνωμία όλης της περιοχής του Κάβο Μαλέα και συνολικά στην περιοχή θα δημιουργηθούν υποδομές, οι οποίες θα υποβαθμίσουν αισθητικά την περιοχή, ενώ οι επιπτώσεις στην πανίδα θα είναι απόλυτα δυσμενείς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Νικολάου, ότι η περιοχή της Αγίας Κυριακής, όπου προβλέπεται τοποθέτηση ανεμογεννητριών συμπίπτει με το αναρριχητικό πεδίο Ζόμπολου - Χιόνης, το οποίο είναι ενταγμένο σε «πρόγραμμα Leader» και ήδη αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, γεγονός, που επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος των Τουριστικών Καταλυμάτων Βοιών.

Ο κ. Κρητικός ευχαρίστησε όλους και όλες για την ανταπόκριση στο κάλεσμα για «ζωντανή επικοινωνία», σημείωσε ότι οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί όλοι οι φορείς, σύλλογοι, τοπικές κοινότητες και ο Δήμος Μονεμβασίας είναι σημαντικές, καθώς έχουν αναπτύξει εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία στο δημόσιο διάλογο.

Τέλος τους ζήτησε να του αποστείλουν όλο το απαραίτητο υλικό, για να το έχει μαζί του στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Οδός Εμπόρων