Vekrakos
Spartorama | «Και τώρα στην Γωνία Αυτή...», από τον Στάθη Μπεκιάρη

«Και τώρα στην Γωνία Αυτή...», από τον Στάθη Μπεκιάρη

Spartorama 29/06/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία Πολιτισμός
«Και τώρα στην Γωνία Αυτή...», από τον Στάθη Μπεκιάρη
Στην άλλη γωνιά, Κ. Παλαιολόγου και Θερμοπυλών, πίσω και δίπλα από την Πινακοθήκη βρέθηκαν πριν από περίπου 20 χρόνια δύο όμορφα ψηφιδωτά
Οδός Εμπόρων

Η «οικία της Ευρώπης» με την ανάδειξή της στην γωνία Κ. Παλαιολόγου και Διοσκούρων έγινε ένα σημαντικό και όμορφο τοπόσημο της Σπάρτης και αξίζουν έπαινοι σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιχείρηση πολιτισμού και ιδιαίτερα στον επίτιμο δημότη Σπάρτης πια, Γιάννη Βαρβιτσιώτη.

Στην άλλη γωνιά, Κ. Παλαιολόγου και Θερμοπυλών, πίσω και δίπλα από την Πινακοθήκη βρέθηκαν πριν από περίπου 20 χρόνια δύο όμορφα ψηφιδωτά που μετά από πρόταση της αρχαιολογικής υπηρεσίας παρέμειναν στη θέση τους και σκεπάστηκαν καταλλήλως.

Ζητούμενο είναι η ανάδειξη τους μέσω ενός διαδρόμου - αυλής περιμετρικά της πινακοθήκης. Θα γίνει στάση ενός διαγραμμισμένου επί πεζοδρομίων ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ μέσα στην πόλη μας μαζί με την προηγούμενη γωνιά και τα άλλα μνημεία.

Θα περπατούν οι επισκέπτες και όχι μόνο μέσα στην φημισμένη πόλη μας για να δουν τα αρχαία ανάμεσα στα σπίτια της συμβάλλοντας και στην οικονομική της ανάπτυξη. Η ιστορία και οι μύθοι της αρχαίας Σπάρτης είναι το καλύτερο και το αποδοτικότερο προϊόν της εφόσον παρουσιαστούν κατάλληλα και σωστά.

Κυρ Γιάννη βάζεις άλλο ένα χεράκι;

Μήπως εσείς, κυρία Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα;

 

29/6/2021
Ευστάθιος Ι. Μπεκιάρης


Οδός Εμπόρων