Vekrakos
Spartorama | Με λαμπρότητα η πανήγυρη της ιστορικής Ι. Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα

Με λαμπρότητα η πανήγυρη της ιστορικής Ι. Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα

Spartorama 02/07/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Με λαμπρότητα η πανήγυρη της ιστορικής Ι. Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, επισφραγίζοντας την λατρευτική σύναξη, αναφέρθηκε σε στοιχεία που μπορούμε να αντλήσουμε από τον ενάρετο βίο των Αγίων Αναργύρων για παραδειγματισμό και ψυχική ενδυνάμωση
Οδός Εμπόρων

Την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021 η Εκκλησία μας εόρτασε τη μνήμη των εκ Ρώμης θαυματουργών Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού,  και στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγύρισε η φερώνυμη ιστορική Ιερά Μονή στον Πάρνωνα. 

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας. Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Πανοσ. Αρχ. Μελέτιος Κουράκλης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Ιερέων ΓΕΕΘΑ. 

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Επίκαιρα ομίλησε το μέλος της αδελφότητας της Μονής, Πανοσ. Αρχ. Λεόντιος Βαρδάκης

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, επισφραγίζοντας την λατρευτική σύναξη, αναφέρθηκε σε στοιχεία που μπορούμε να αντλήσουμε από τον ενάρετο βίο των Αγίων Αναργύρων για παραδειγματισμό και ψυχική ενδυνάμωση, ενώ ευχήθηκε στους ευλαβείς προσκυνητές να έχουν τη χάρη και την ευλογία των τιμώμενων Αγίων. 

(φώτο: Γεώργιος Βαμβαλής)


immspartis.gr










  



Οδός Εμπόρων