Vekrakos
Spartorama | Δήλωση Δαβάκη: «Σωστή ομαδική προσπάθεια για το Παλαιό Πρωτοδικείο της Σπάρτης»

Δήλωση Δαβάκη: «Σωστή ομαδική προσπάθεια για το Παλαιό Πρωτοδικείο της Σπάρτης»

Spartorama 13/07/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική Πολιτισμός
Δήλωση Δαβάκη: «Σωστή ομαδική προσπάθεια για το Παλαιό Πρωτοδικείο της Σπάρτης»
Ευελπιστώ ότι ο νέος σκόπελος που έχει εμφανιστεί, θα παρακαμφθεί σύντομα για να φτάσουμε επιτέλους στον επιδιωκόμενο προορισμό
Οδός Εμπόρων

Πριν λίγο, συμμετείχα στη συνεδρίαση νεοσυσταθείσας επιτροπής του Δήμου Σπάρτης μέσω της οποίας θα γίνει η τελική προσπάθεια για την αποκατάσταση του Παλαιού Πρωτοδικείου.

Αν η αποπεράτωση του Γεφυριού της Άρτας, σύμφωνα με τον θρύλο, απαιτούσε να θυσιαστεί η γυναίκα του πρωτομάστορα, στην περίπτωση του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, το οποίο θα στεγάσει τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ Παράρτημα Λακωνίας), απαιτείται, στη φάση που βρισκόμαστε, η γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας για να επικαιροποιηθεί ένα μέρος της υφιστάμενης Μελέτης.

Στην τελευταία μου συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως (26/5/2021), είχα ζητήσει μεταξύ άλλων και την επίσπευση της σύστασης αυτού του Συμβουλίου και η Υπουργός με διαβεβαίωσε για αυτό.

Στη σημερινή μας σύσκεψη αποφασίσαμε να της αποστείλουμε επιστολή στην οποία θα επισημαίνουμε την αναγκαιότητα αυτή και θα ζητούμε συνάντηση μαζί της.

Ευελπιστώ ότι ο νέος σκόπελος που έχει εμφανιστεί, θα παρακαμφθεί σύντομα για να φτάσουμε επιτέλους στον επιδιωκόμενο προορισμό: το εμβληματικό κτήριο του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, ανακαινισμένο και σύγχρονο, να στεγάσει τα πολύτιμα Γενικά Αρχεία του Κράτους που αφορούν στη Λακωνία. Και όχι μόνο αυτό: να μεταβληθεί σε χώρο έρευνας και μελέτης, ανοιχτό στην κοινωνία και στους ενδιαφερόμενους.


Οδός Εμπόρων