Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός στη Βουλή: Παρέμβαση για Αφανιά - Κρεβατά και Λάγιο

Νεοκλής Κρητικός στη Βουλή: Παρέμβαση για Αφανιά - Κρεβατά και Λάγιο

Spartorama 30/07/2021 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Νεοκλής Κρητικός στη Βουλή: Παρέμβαση για Αφανιά - Κρεβατά και Λάγιο
Η περάτωση των διαδικασιών θα είναι μια ιστορική στιγμή, καθώς θα δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης, διαφάνειας και λογοδοσίας γύρω από την περιουσία όλων των συμπολιτών μας, αλλά και του ελληνικού Δημοσίου
Οδός Εμπόρων

Στη χθεσινή του ομιλία με αφορμή τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της Εθνικής Κτηματογράφησης και την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός τόνισε ότι η περάτωση των διαδικασιών θα είναι μια ιστορική στιγμή, καθώς θα δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης, διαφάνειας και λογοδοσίας γύρω από την περιουσία όλων των συμπολιτών μας, αλλά και του ελληνικού Δημοσίου.

Επίσης σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των εγγραφών παρουσιάστηκαν προβλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μαζί με τη σύμπραξη φυσικά του συναρμόδιου Υπουργείου Οικονομικών να δούνε με ζέση τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή Αφανιάς - Κρεβατά και Λάγιου του Δήμου Ευρώτα.

Στη μεν πρώτη περίπτωση, όπως έχει επισημάνει, ενδεχομένως να είναι δυνατή η επίλυση αν επεκταθεί η εφαρμογή του άρθρου 62 του ν.998/1979 σε συνδυασμό με την πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως ισχύει και στη Μάνη, όπου το Δημόσιο πρέπει να αποδείξει κυριότητα επί των διεκδικούμενων εκτάσεων.

Στη συνέχεια τόνισε ότι στην περίπτωση του Λάγιου η επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος μπορεί να γίνει μέσα από νομοθετική ρύθμιση με βάση τη γνωμοδότηση του ομοτίμου καθηγητού της Νομικής Σχολής και νομικού συμβούλου του Κτηματολογίου κ. Φ. Δωρή, η οποία στοιχειοθετεί σε μία ανάλυση τριάντα και πλέον σελίδων τη δυνατότητα επίλυσης του ζητήματος σημειακά.

Τέλος σχετικά με το νέο νομοσχέδιο, σημείωσε ότι αυτό δημιουργεί τις συνθήκες έτσι ώστε να περατωθεί το Κτηματολόγιο δύο χρόνια νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Επίσης η πληροφορία της ταυτότητας μίας ιδιοκτησίας γίνεται εύκολα προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στην κατακλείδα της ομιλίας του  τόνισε ότι το νέο πλαίσιο υπηρετεί την ώθηση της Ελλάδας μπροστά, την κάνει πιο ελκυστική και δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης, διαφάνειας και εξέλιξης.


Οδός Εμπόρων