Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/56236/

Spartorama - Print | Συναυλία στο Πάρκο Ευαγγελίστριας - Μια βραδιά γεμάτη Καζαντζίδη

Συναυλία στο Πάρκο Ευαγγελίστριας - Μια βραδιά γεμάτη Καζαντζίδη

Συναυλία στο Πάρκο Ευαγγελίστριας -  Μια βραδιά γεμάτη Καζαντζίδη
Παρουσιάστηκε πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα με μία επιλογή από τα καλύτερα τραγούδια που ερμήνευσε στην πολύχρονη καριέρα του ο Στέλιος Καζαντζίδης
Οδός Εμπόρων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ευαγγελίστριας Σπάρτης, την Τετάρτη το βράδυ, 4 Αυγούστου 2021, η λαϊκή συναυλία του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη. Η πλατεία μπροστά από τις σκάλες που οδηγούν στο μητροπολιτικό ναό γέμισε από πλήθος ανθρώπων που αγαπούν τα τραγούδια του μοναδικού και αξέχαστου λαϊκού μας βάρδου.

Την έναρξη της συναυλίας την έκανε με σύντομο αλλά περιεκτικό χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλέκτρα Βλαχονικολού-Μουσικολόγος. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχουν προκύψει στο χώρο του πολιτισμού από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας κι ευχαρίστησε την ορχήστρα του Συλλόγου που με προθυμία και ανιδιοτελώς ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Ευχαρίστησε ακόμα τα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή της εκδήλωσης, το φίλο κ. Κώστα Πορφύρη για τη βιντεοσκόπηση της συναυλίας και το ΝΠΠΠ του Δήμου Σπάρτης που δέχτηκε να γίνει συνδιοργανωτής της εκδήλωσης καλύπτοντας τον τεχνικό και οικονομικό της  τομέα. Εξέφρασε, επίσης, την αγάπη και τον σεβασμό του Δ.Σ. και όλων των μελών του Συλλόγου προς την κ. Βάσω Καζαντζίδη-Επίτιμο Μέλος, γιατί από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε στάθηκε κοντά του  παντοιοτρόπως. Τέλος αναφέρθηκε στη μεγάλη δοκιμασία των περιοχών που πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές αυτών των ημερών κάτι που δεν μπορούσε να υπολογίσει το Δ.Σ., όταν σχεδίαζε τη συναυλία στις αρχές του καλοκαιριού. Στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του ΝΠΠΠ του Δήμου Σπάρτης κ. Ελένη Δαράκη που υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Σπάρτης θα είναι αρωγός σε κάθε μελλοντική προσπάθεια του Συλλόγου. Εκ μέρους της ορχήστρας μίλησε ο τραγουδιστής Σπύρος Κουτσοβασίλης που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλα τα μέλη της θεωρούν τιμή τους που ανήκουν στο Σύλλογο Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη και τον συνδράμουν καλλιτεχνικά.

Ακολούθησε πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα με μία επιλογή από τα καλύτερα τραγούδια που ερμήνευσε στην πολύχρονη καριέρα του ο Στέλιος Καζαντζίδης. Μεταξύ άλλων ακούστηκαν τα τραγούδια:  Παράπονο, Βράχο βράχο τον καημό μου, Σαββατόβραδο και Μετανάστης του Μίκη Θεοδωράκη, Το πέλαγο είναι βαθύ του Μάνου Χατζιδάκι, Φτωχολογιά του Σταύρου Ξαρχάκου, Ποιος δρόμος είναι ανοιχτός του Γιάννη Μαρκόπουλου, Όταν βλέπετε να κλαίω και Δεν θα ξαναγαπήσω του Μάνου Λοΐζου,  Ανεμώνα και Όποια και να’σαι του Απόστολου Καλδάρα και οι μεγάλες επιτυχίες που έγραψαν για τον αξέχαστο τραγουδιστή ο Άκης Πάνου, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Τάκης Σούκας και άλλοι.

Ο κόσμος απόλαυσε τη συναυλία και συχνά σιγοτραγούδησε  μαζί με τους ερμηνευτές της ορχήστρας του Συλλόγου. Η βραδιά γεμάτη Καζαντζίδη τελείωσε με όλους τους ερμηνευτές επί σκηνής (Σπύρος Κουτσοβασίλης, Ειρήνη Χριστοφιλάκη, Αθηνά Κοκκόλη, Στράτης Τριανταφυλλόπουλος), που τραγούδησαν με το κοινό τα τραγούδια «Αγριολούλουδο» και «Υπάρχω» .

Την ορχήστρα του Συλλόγου αποτελούν:

  • Κώστας Βεργυρής-μπουζούκι
  • Κώστας Κατσέτος-πλήκτρα
  • Νίκος Αποστολάκος-κιθάρα
  • Νίκος Σταματάκος-κρουστά