Vekrakos
Spartorama | Μήνυμα Νεοκλή Κρητικού για τη θυσία του Αντιστράτηγου Σωτήρη Σταυριανάκου

Μήνυμα Νεοκλή Κρητικού για τη θυσία του Αντιστράτηγου Σωτήρη Σταυριανάκου

Spartorama 17/08/2021 Εκτύπωση Ιστορία Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
Μήνυμα Νεοκλή Κρητικού για τη θυσία του Αντιστράτηγου Σωτήρη Σταυριανάκου
Ο Σωτήρης Σταυριανάκος θυσίασε τη ζωή του υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, υπερασπιζόμενος το Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όντας Επικεφαλής 33 οπλιτών με τον βαθμό του Λοχαγού
Οδός Εμπόρων

Πριν από 47 χρόνια ο συμπατριώτης μας Μανιάτης Αντιστράτηγος Σωτήρης Σταυριανάκος έπεσε μαχόμενος υπέρ πίστεως και πατρίδος, στις 16 Αυγούστου 1974, κατά  τη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στη μάχη της ΕΛΔΥΚ, μαχόμενος ηρωικά.

Ο Σωτήρης Σταυριανάκος θυσίασε τη ζωή του υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, υπερασπιζόμενος το Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όντας Επικεφαλής 33 οπλιτών με τον βαθμό του Λοχαγού.

Επικεφαλής 33 οπλιτών, έπεσε μαχόμενος την 3η μέρα της επίθεσης στα 33 του χρόνια!

Μπορεί κανείς να το θεωρεί σύμπτωση. Είναι όμως μια συγκινητική και ιερή σύμπτωση η ταύτιση με τα χρόνια ζωής του Χριστού.

Ο Σωτήρης Σταυριανάκος επιβεβαίωσε τη ρήση από τη Σοφία Σολομώντος: «Τελειωθείς εν όλίγω, επλήρωσε χρόνους μακρούς- αρεστή γαρ ην ή ψυχή αυτού…».

Έπεσε νεότατος στη μάχη.

Εκπλήρωσε στο ακέραιο την μακραίωνη παρακαταθήκη των προγόνων του για υπεράσπιση βομών και εστιών και τήρησε τον ιερό όρκο των νεοσυλλέκτων: «Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, τας Σημαίας. Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’ αυτών».

Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ανδρείας και αυταπάρνησης, ένα σύμβολο λαμπρό μέσα στον χρόνο!

Αιωνία του η μνήμη!

Αθάνατος!


Οδός Εμπόρων