Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/56465/

Spartorama - Print | Πενταώροφη Περικεφαλαία του Joe: Συνεχίζεται η σκυταλοδρομία αναζήτησης «Ομάδας εργασίας»

Πενταώροφη Περικεφαλαία του Joe: Συνεχίζεται η σκυταλοδρομία αναζήτησης «Ομάδας εργασίας» - video

Πενταώροφη Περικεφαλαία του Joe: Συνεχίζεται η σκυταλοδρομία αναζήτησης «Ομάδας εργασίας»
Η Αγγλομαθής κα Γεωργία Ζαχαράκη παραλαμβάνει -για πόσα μέτρα άραγε;- την σκυτάλη
Οδός Εμπόρων

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Αυγούστου 2021, συνεχίστηκε το σήριαλ της Περικεφαλαίας του Joe. Όπως θα θυμάστε (δείτε και άρθρο εδώ) σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δήμαρχος, είχε ζητήσει από τον κ. Χρήστο Πλειώτα να αναλάβει να συντονίσει το όλο Project. Ο κ. Πλειώτας -σημειώστε ότι είναι Δημοτικός Σύμβουλος εκλεγμένος με την παράταξη του κ. Βαγγέλη Βαλιώτη- επιφυλάχθηκε τότε να απαντήσει.

Στην επόμενη συνεδρίαση λοιπόν (όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο διαφωτιστικό βίντεο που ακολουθεί), επανέφερε, προς τιμή του, το θέμα και αρνήθηκε να αναλάβει τον συντονισμό του θέματος, και έτσι, ακολούθως, ο κ. Δήμαρχος ανέθεσε στην Αντιδήμαρχο κα Γεωργία Ζαχαράκη να ηγηθεί της σχετικής Επιτροπής «Ομάδας Εργασίας».

Μερικές παρατηρήσεις

  • Ο κ. Πλειώτας ήταν σαφής στην τοποθέτησή του: Η όλη διαδικασία έχει ξαναγίνει από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου οι οποίες και θα έπρεπε να χειριστούν το θέμα και να δώσουν την αρμόζουσα λύπη.
  • Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος αντέτεινε ότι οι υπηρεσίες είναι υπερφορτωμένες και κάλεσε για μία ακόμη φορά τους Δημοτικούς Συμβούλους -όλων των παρατάξεων- να συνδράμουν.
  • Μα αν οι υπηρεσίες είναι υπερφορτωμένες δεν επηρεάζεται μόνο η τύχη της Περικεφαλαίας αλλά επηρεάζονται και πολλά άλλα θέματα, που αφορούν την πόλη. Επηρεάζεται δηλαδή η τύχη της πόλης. Σε αυτή την περίπτωση δεν ζητάς πρόσκαιρη δωρεάν βοήθεια για να καλύψεις τις τρύπες, αλλά φροντίσεις αρμοδίως να ενισχύσεις τις υπηρεσίες.
  • Στην προσπάθεια του να βοηθήσει ο κ. Πλειώτας πρότεινε και τοποθεσίες όπου θα μπορούσε να στηθεί το θρυλούμενο ως εκπάγλου καλλονής αυτό «γλυπτό», προκαλώντας πολλά ισχαιμικά επεισόδια για να μην πω βαριά εγκεφαλικά. Μέχρι και στην Νέα Είσοδο της πόλης πρότεινε ή στην παλιά Γέφυρα του Ευρώτα, περιοχή όπου θα αναγερθεί το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης.
  • Φυσικά λυπάμαι που κανένας δεν αναφέρεται στην σκέψη που προώθησε το spartorama.gr -αστειευόμενο, προσπαθώντας να αναπαραστήσει το απόλυτο σύμβολο της παρακμής- η περικεφαλαία να τοποθετηθεί έτσι ώστε να καλύπτει το υπάρχον άγαλμα του Λεωνίδα (για να καλυφθεί και η ντροπή του Βασιλιά), και να αναγκάζονται έτσι οι επισκέπτες να πληρώνουν το ανάλογο τίμημα για να το θαυμάσουν.
  • Είναι άνευ προηγμένου η επιμονή του κ. Δημάρχου να επιδιώκει την συναίνεση πάνω σε μια πρωτοβουλία  που είναι επιεικώς ακαλαίσθητη, αποικιακού χαρακτήρα και προσβλητική για τους κατοίκους και την ιστορία της πόλης, επειδή «είναι κρίμα να χάσουμε μια τέτοια δωρεά», και «μπράβο στον Βαγγέλη που έφερε τον Joe».
  • Εάν ακόμη δεν έχει καταλάβει αν οι Σπαρτιάτες το θέλουν ή όχι, ας στήσει ένα τοπικό δημοψήφισμα (προβλέπεται από τον νόμο) με αποκλειστικά το σχετικό ερώτημα. Μόνο τότε θα μπορεί να αποποιηθεί της ευθύνης και δεν θα χρεωθεί το ιστορικό αυτό ατόπημα.


N. M.