Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/56484/

Spartorama - Print | Η εορτή του Αγίου Ευσταθίου στην Ιερά Μητρόπολή μας

Η εορτή του Αγίου Ευσταθίου στην Ιερά Μητρόπολή μας

Η εορτή του Αγίου Ευσταθίου στην Ιερά Μητρόπολή μας
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας θα δεχθεί ευχές εντός των Ιερών Ναών, όπου θα προσφερθεί και το καθιερωμένο κέρασμα
Οδός Εμπόρων

Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου  2021 η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος άγει τα σεπτά Ονομαστήριά του. 

Στον Μητροπολιτικό  Ναό Ευαγγελιστρίας, την παραμονή της εορτής και ώρα 18.30, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας. Το πρωί της εορτής θα τελεσθούν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και  η Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Στην Ιερά Μητρόπολή μας φυλάσσεται απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο θα τεθεί και τις δύο ημέρες σε προσκύνηση, για ευλογία του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού μας. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας την κυριώνυμη ημέρα της εορτής θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στο Ίδρυμα περιθάλψεως χρονίως πασχόντων, ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ στους Μολάους. 

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας θα δεχθεί ευχές εντός των Ιερών Ναών, όπου θα προσφερθεί και το καθιερωμένο κέρασμα. 

Σε όλες τις λατρευτικές συνάξεις θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού. 

Ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας θα μεταδοθεί απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.


immspartis.gr