Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/56519/

Spartorama - Print | Π. Νίκας, στα 4 εκ. ευρώ οι πιστώσεις από την Περιφέρεια για παρεμβάσεις στον πυρόπληκτο Δήμο Αν. Μάνης

Π. Νίκας, στα 4 εκ. ευρώ οι πιστώσεις από την Περιφέρεια για παρεμβάσεις στον πυρόπληκτο Δήμο Αν. Μάνης

Π. Νίκας, στα 4 εκ. ευρώ οι πιστώσεις από την Περιφέρεια για παρεμβάσεις στον πυρόπληκτο Δήμο Αν. Μάνης
Η πιο πάνω πίστωση από την πλευρά της Περιφέρειας αφορά μόνο στις πρώτες παρεμβάσεις, καθώς θα ακολουθήσουν πιστώσεις που θα διατεθούν κεντρικά, από την κυβέρνηση
Οδός Εμπόρων

Φθάνουν τα 4.000.000 ευρώ οι πιστώσεις που η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαθέσει για παρεμβάσεις στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ορισμένες από τις οποίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το βράδυ χθες, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, στο Γύθειο, όπου -συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη- είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο και άλλους αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε για τις δράσεις που σχεδιάζονται, όπως και για την πίστωση που διατίθεται από την Περιφέρεια για παρεμβάσεις στα πυρόπληκτα, ενώ από την πλευρά τους οι τοπικοί παράγοντες κατέθεσαν προτάσεις ως προς τις κατευθύνσεις στις οποίες εκτιμούν ότι πρέπει να κινηθούν οι εν λόγω παρεμβάσεις. 

Όπως τόνισε ο Π. Νίκας, η πιο πάνω πίστωση από την πλευρά της Περιφέρειας αφορά μόνο στις πρώτες παρεμβάσεις, καθώς θα ακολουθήσουν πιστώσεις που θα διατεθούν κεντρικά, από την κυβέρνηση, για παρεμβάσεις στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης. 

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 

Στο σχετικό υπόμνημα που συντάχθηκε μετά τη χθεσινή συνάντηση αναφέρονται αναλυτικά οι παρεμβάσεις στην πυρόπληκτη περιοχή του εν λόγω δήμου, που είτε ήδη υλοποιούνται, είτε προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα: 

Α) Αμεσες ενέργειες 

 • Μηχανήµατα Π.Ε. Λακωνίας: καθαρισμός υδατορεµάτων (σε εξέλιξη)
 • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας: 300.000 ευρώ (σε εξέλιξη)
 • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας: 70.000 ευρώ (άρθρο 32 - ανάθεση)
 • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας: 130.000 ευρώ (δημοπράτηση)

Β) Προώθηση Ενεργειών 

 • Επαρχιακή οδοποιία: 1.200.000 ευρώ (υπογραφή συμφωνητικού τον ερχόμενο Οκτώβριο)
 • Έργα ύδρευσης, μέχρι 2.000.000 ευρώ (αίτημα και μελέτη από τον δήμο)
 • Δεντροφύτευση στα πρανή των δρόμων (ευκάλυπτοι, κυπαρίσσια, αλλά όχι πεύκα) και θαμνοφύτευση (δάφνες κ.α.) μέχρι 300.000 ευρώ (μελέτη και δηµοπράτηση από τη ΔΑΟΚ της Π.Ε. Λακωνίας)
 • Πολιτιστικά:
  1. Παλαιόπυργος - Σκουτάρι Ανατολικής Μάνης: Μελέτη (Προγραμματική Σύµβαση µε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)
  2. Αρχαίο Θέατρο Γυθείου: Μελέτη (Προγραμματική Σύµβαση µε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού) 

Προώθηση Προγραμματικών Συµβάσεων με ΠΕ Λακωνίας / Τµήµα Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού.