Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/56575/

Spartorama - Print | Νεοκλής Κρητικός με Κώστα Σκρέκα: Αίτημα εφαρμογής του θεσμού του «Αναδόχου» στην Ανατολική Μάνη

Νεοκλής Κρητικός με Κώστα Σκρέκα: Αίτημα εφαρμογής του θεσμού του «Αναδόχου» στην Ανατολική Μάνη

Νεοκλής Κρητικός με Κώστα Σκρέκα: Αίτημα εφαρμογής του θεσμού του «Αναδόχου» στην Ανατολική Μάνη
Για τα αντιδιαβρωτικά έργα στις καμένες εκτάσεις - Το ποσό που έχει εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται στα 1,2 εκ. ευρώ
Οδός Εμπόρων

Η γρηγορότερη εξέλιξη των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων βρέθηκε στο επίκεντρο στη χθεσινή συνάντηση του βουλευτή Λακωνίας κ. Νεοκλή Κρητικού με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Το ποσό που έχει εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την Ανατολική Μάνη ανέρχεται στα 1.200.000 ευρώ. Η φάση των μελετών βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κ. Κρητικός ζήτησε να ακολουθηθεί για την επιτάχυνση των διαδικασιών η ίδια μέθοδος όπως και στην Εύβοια, μέσω του θεσμού του «Αναδόχου».

Επίσης ο βουλευτής Λακωνίας έθεσε το ζήτημα των εγγυητικών επιστολών για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, που έχουν ως υποχρέωση να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες των λατομείων σε βάθος οκταετίας είτε «ξεσκεπάζουν» ένα λατομείο είτε όχι. Η πρόταση του κ. Κρητικού είναι με δεδομένη την κρίση που διανύει ο κλάδος, αντί της οκταετίας να επεκταθεί η τμηματική καταβολή σε περισσότερα έτη ή να συνδεθεί η καταβολή με βάση την πρόοδο των εργασιών στα λατομεία.

Ο Υπουργός θα εξετάσει το ζήτημα στο νέο λατομικό νόμο (ο προηγούμενος είναι ο 4512/2018) του οποίου η συζήτηση θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα.