Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/56590/

Spartorama - Print | Η Ενορία Ριβιώτισσας τίμησε τους Αγωνιστές του ‘21

Η Ενορία Ριβιώτισσας τίμησε τους Αγωνιστές του ‘21

Η Ενορία Ριβιώτισσας τίμησε τους Αγωνιστές του ‘21
Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε η εκπαιδευτικός κ. Βασιλική Βλάχου
Οδός Εμπόρων

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Ριβιώτισσας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, πραγματοποίησε με επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου 2021 εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων αγωνιστών. 

Αρχικά, στον Ενοριακό Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ριβιώτισσας, τελέσθηκαν Ιερά Παράκληση και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην συμβολή της Υπεραγίας Θεοτόκου στους απελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων. 

Εν συνεχεία, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ο Επίτροπος του Ναού κ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος. Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε η εκπαιδευτικός κ. Βασιλική Βλάχου. Ακολούθως ο κ. Ηλίας Περγάντης, με τη βοήθεια συνεργατών του, έκανε παρουσίαση αυθεντικών παραδοσιακών φορεσιών και οπλισμού. 

Την αξιέπαινη εκδήλωση επισφράγισε με τον πατρικό του λόγο ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος συνεχάρη τον εφημέριο της Ενορίας π. Κωνσταντίνο Βλάχο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι λαός που δεν έχει μνήμη είναι καταδικασμένος να μην έχει και μέλλον.


immspartis.gr