Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/56598/

Spartorama - Print | Tour Du Peloponnese 2021, το διεθνές ραντεβού του κλασσικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Tour Du Peloponnese 2021, το διεθνές ραντεβού του κλασσικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Tour Du Peloponnese 2021, το διεθνές ραντεβού του κλασσικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα
Μάνη, ιέρακα, Κυπαρρίσι, Μονεμβάσια, Γεράκι και Σπάρτη οι ειδικές διαδρομές
Οδός Εμπόρων

Το Tour du Peloponnese πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, Σπάρτης, Τρίπολης και Ναυπλιέων και του Αθλητικού  Οργανισμού  του  Δήμου  Σπάρτης και τελεί υπό την ευγενική χορηγία της WURTH HELLAS SA. 

Το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και η  Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου (Ε.Λ.Ι.Α.)  διοργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά στην Πελοπόννησο τον αγώνα Ιστορικών Αυτοκινήτων με την ονομασία «Tour du Peloponnese» το διάστημα 3 ως 9 Οκτωβρίου 2021.

Το Tour du Peloponnese, είναι ένας αγώνας Regularity που προσφέρει στους λάτρεις του κλασσικού αυτοκινήτου μια οδηγική πανδαισία 1000 χιλιομέτρων, εξαιρετικών Πελοποννησιακών διαδρομών και την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.

Το αγωνιστικό σκέλος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού το ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ έχει καθιερωθεί διεθνώς για την επιλογή ποιοτικών διαδρομών και την άρτια διοργάνωση που περιλαμβάνει από οδική βοήθεια στην περίπτωση απροόπτου και online υπηρεσίες αποτελεσμάτων. Με 80, κυρίως διεθνή αλλά και ελληνικά πληρώματα να έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή οι «μάχες» στις ειδικές διαδρομές αναμένονται «επικές».

Οι προετοιμασίες της Οργανωτικής Επιτροπής του Tour du Peloponnese εντείνονται καθώς πλέον απομένουν σχεδόν 20 ημέρες για την εκκίνηση του μεγαλύτερου διεθνούς event ιστορικού αυτοκινήτου της Ελλάδας σε συμμετοχές, διάρκεια, αποστάσεις και αριθμό ειδικών διαδρομών! 

Η πανηγυρική εκκίνηση έλαβε χώρα στην Αρχαία Ολυμπία τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 11.00 με την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής. Οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν προς Ανδρίτσαινα και Βάστα με τελικό προορισμό την Καλαμάτα, αγωνιζόμενοι σε 4 ειδικές διαδρομές. Θα έχει προηγηθεί πρωινή ξενάγηση των συμμετεχόντων στον αρχαιολογικό χώρο και στο στάδιο των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία.

Την  Τρίτη 5 Οκτωβρίου, η αδρεναλίνη ανεβαίνει!

Εκκίνηση από την Καλαμάτα με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές μέσα από τα υπέροχα τοπία της Μάνης και με κατεύθυνση προς Αρεόπολη και ανασυγκρότηση στο Μαρμάρι.  Τελικός προορισμός μας το Λιμένι.

Τη Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, τα πληρώματα εκκινούν για μια ακόμη αγωνιστική ημέρα.

Το σκέλος της Τετάρτης περιλαμβάνει ακόμη 4 ειδικές διαδρομές με τους αγωνιζόμενους να απολαμβάνουν μερικές από τις ωραιότερες παραθαλάσσιες διαδρομές της Ελλάδας. Ανασυγκρότηση στα Πλύτρα και τερματισμό στην επιβλητική Μονεμβασιά.

Τη Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, συνεχίζουμε με τοπία άγριας ομορφιάς.

Ακόμη 4 ειδικές διαδρομές διασχίζοντας τον Ιέρακα το Κυπαρίσσι (όπου και η ανασυγκρότηση) και μετά Φωκιανό, Γεράκι και τερματισμός μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη και σύσσωμη τη δημοτική αρχή να υποδέχεται τους αγωνιζόμενους.

Τη  Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, οι διεκδικητές του τροπαίου θα εκκινήσουν από το Άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη για να λάβουν μέρος σε ακόμη 4 ειδικές διαδρομές στην ορεινή Αρκαδία προς την Αρχαία Τεγέα με τελικό προορισμό το Ναύπλιο ενώ το βράδυ η περιβόητη πλέον νυχτερινή ειδική δοκιμασία κάτω από το κάστρο του Άργους θα κρίνει και τον φετεινό νικητή.

Τέλος το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, τα πληρώματα θα παραμείνουν στο Ναύπλιο, ενώ το βράδυ θα λάβει χώρα η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές στο FOUGARO. Η έβδομη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, είναι ημέρα αναχώρησης των ξένων πληρωμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις σελίδες μας  www.triskelion.gr και www.tourdupeloponnese.com