Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/56625/

Spartorama - Print | Άλμπατρος: «Είναι ανάγκη η παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητας χρήσης των κολυμβητικών εγκαταστάσεων κατά την διάρκεια όλου του έτους»

Άλμπατρος: «Είναι ανάγκη η παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητας χρήσης των κολυμβητικών εγκαταστάσεων κατά την διάρκεια όλου του έτους»

Άλμπατρος: «Είναι ανάγκη η παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητας χρήσης των κολυμβητικών εγκαταστάσεων κατά την διάρκεια όλου του έτους»
Το ποσοστό των πολιτών του Δήμου που εξυπηρετούνται ανέρχεται στο 17%, ένας στους πέντε πολίτες
Οδός Εμπόρων

Η κολύμβηση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων και συμμετέχει ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων παγκοσμίως.

Τα τεράστια οφέλη της κολύμβησης στους αθλούμενους για την σωματική και ψυχική υγεία είναι αδιαπραγμάτευτα.

Η ενασχόληση με την κολύμβηση είναι η ιδανική μορφή άσκησης για παιδιά κάθε ηλικίας, ακόμη και για τα νήπια, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και συμβάλλει στην αρμονική σωματική ανάπτυξη.

Για τους ενήλικους ενεργοποιεί ολόκληρο το σώμα. Βελτιώνει το καρδιαγγειακό και μυϊκό σύστημα. Είναι η κατάλληλη άσκηση για την αντιμετώπιση τραυματισμών και παθήσεων.

Συμβάλλει στην ψυχική υγεία και μειώνει το άγχος.

Ειδικότερα για την Σπάρτη, την θερινή περίοδο οι εγκαταστάσεις του Ματάλειου Κολυμβητηρίου εξυπηρέτησαν 525 παιδιά και 100 ενήλικες.

Σε μια χρονιά με αρκετούς περιορισμούς στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων εξαιτίας της πανδημίας.

Σημειώνοντας μείωση 35-40% σε σχέση με τις χρονιές πριν την πανδημία.

Αυτό σημαίνει ότι περί τους 800 με 900 πολίτες του Δήμου Σπάρτης, ανήλικοι και ενήλικοι έχουν την ανάγκη να αθληθούν στον υγρό στίβο.

Οι αριθμοί των 800 και 900 πολιτών είναι καθαρά των αθλούμενων.

Ο πραγματικός αριθμός πολιτών του Δήμου που εξυπηρετούνται είναι 2400 έως 2700.

Και αυτό συμβαίνει για τον εξής λόγο.

Το ενδιαφέρον για την άθληση στον υγρό στίβο πέραν του ανήλικου αθλητή επεκτείνεται και στους δύο γονείς. Συνεπώς ο πραγματικός αριθμός των πολιτών που επιζητούν την λειτουργία των κολυμβητικών εγκαταστάσεων σε ετήσια βάση προκύπτει από τον αριθμό των αθλούμενων πολλαπλασιασμένου επί 3.

Το ουσιώδες συμπέρασμα από την ανωτέρω ανάλυση είναι ότι το ποσοστό των πολιτών του Δήμου που εξυπηρετούνται ανέρχεται στο 17%, ένας στους πέντε πολίτες.

Η αγωνιστική περίοδος στη κολύμβηση ξεκινά τέλη Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται τον Ιούλιο με την διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Συνεπώς είναι επιτακτική ανάγκη η Σπάρτη σαν πρωτεύουσα Νομού να παρέχει στους πολίτες της, την δυνατότητας χρήσης των κολυμβητικών εγκαταστάσεων κατά την διάρκεια όλου του έτους και όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο σαν μια εποχιακή δραστηριότητα.

Κάτι το οποίο συμβαίνει στο σύνολο των πόλεων που διαθέτουν κολυμβητικές εγκαταστάσεις και είναι απολύτως φυσιολογικό και αναγκαίο.

Ας παραδειγματιστούμε από άλλες πόλεις, όχι μεγαλύτερες πληθυσμιακά από την ΣΠΑΡΤΗ που δείχνουν την θέληση για στήριξη προς τον αθλητισμό ουσιαστικά, παρέχοντας σωστές αθλητικές εγκαταστάσεις στους πολίτες τους και συνθήκες ανάπτυξης του αθλητισμού, κάτι που όλοι πολύ καλά γνωρίζεται ότι είναι χρέος των αρχών προς τους πολίτες.

Με εκτίμηση,


Δ.Σ. ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ