Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/56822-epistimoniki-imerida-gia-tin-epirroi-tou-ma-basileiou-stis-sugchrones-domes-ugeias-kai-pronoias/

Spartorama - Print | Επιστημονική ημερίδα για την επιρροή του Μ. Βασιλείου στις σύγχρονες δομές υγείας και πρόνοιας

Επιστημονική ημερίδα για την επιρροή του Μ. Βασιλείου στις σύγχρονες δομές υγείας και πρόνοιας

Επιστημονική ημερίδα για την επιρροή του Μ. Βασιλείου στις σύγχρονες δομές υγείας και πρόνοιας
Την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, με θέμα: «Βασίλειος ο Μέγας»
Οδός Εμπόρων

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, στο Πνευματικό Κέντρο  Δήμου Σπάρτης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και του Δήμου, με θέμα: «Η επιρροή του Μεγάλου Βασιλείου στις σύγχρονες δομές υγείας και πρόνοιας». 

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Δρ. Ευάγγελος Γιαβασόπουλος, Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» Γ.Ν.Α. και Πρόεδρος της Εταιρείας Νοσηλευτικής Έρευνας & Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια απηύθυνε διαδικτυακό χαιρετισμό, η Διευθύντρια Σπουδών κ. Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και υπεύθυνη της Α΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «ο Ευαγγελισμός». Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η καθηγήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια βίου Εκπαίδευσης κ. Σοφία Ζυγά, όπως και η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σπάρτης κ. Στάμω Καπετανούδη. 

Την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, με θέμα: «Βασίλειος ο Μέγας». Νωρίτερα τον σεπτό Ποιμενάρχη μας είχε παρουσιάσει με θερμά λόγια σεβασμού και αγάπης η ομότιμη καθηγήτρια Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Χριστίνα Μαρβάκη. Μετά την ομιλία ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στον Σεβασμιώτατο από τον παθολόγο – ογκολόγο και Επιμελητή του Ογκολογικού τμήματος του Γ.Ν.Α «ο Ευαγγελισμός» κ. Νεκτάριο Αλεβιζόπουλο, για την συμβολή του στη διεξαγωγή της επιστημονικής αυτής συνάντησης, αλλά κυρίως για το σπουδαίο πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο. 

Ακολούθησαν πέντε ακόμα ομιλίες με ενδιαφέροντα θέματα από αξιόλογους επιστήμονες. Συγκεκριμένα, η κα Κωνσταντίνα Γαϊτάνου, πλοίαρχος, τομεάρχης Ειδικών Μονάδων και συντονίστρια Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Ν.Ν.Α ανέπτυξε το θέμα «Βασιλειάδα», ο κ. Γρηγόριος Λακιώτης, γεν. χειρουργός , Διευθυντής Ε.Σ.Υ.  Β΄ χειρουργικού τμήματος του «Ευαγγελισμού», μίλησε με θέμα «Η ιατρική επιτομή της φιλανθρωπίας και ο Μ. Βασίλειος», ο κ. Χαράλαμπος Ζήσης, χειρουργός θώρακος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. του τμήματος θώρακος – αγγείων του «Ευαγγελισμού», ανέπτυξε το θέμα: «Μόρφωση – Εκπαίδευση και διαμόρφωση προσωπικής ευθύνης στην διαφύλαξη της υγείας του πληθυσμού», ο κ. Νεκτάριος Αλεβιζόπουλος ανέπτυξε το θέμα: «Από τη Βασιλειάδα της Καισαρείας στη σύγχρονη Βασιλειάδα της Λακωνίας» και ο κ. Ιωάννης Κουτελέκος, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μίλησε με θέμα «Ο Άγιος των γραμμάτων και το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα».


immspartis.gr