Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/56919-to-apolutikio-tou-osiou-nikonos-apo-tous-mathites-tou-mousikou-scholeiou-spartis/

Spartorama - Print | Το απολυτίκιο του Οσίου Νίκωνος από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης

Το απολυτίκιο του Οσίου Νίκωνος από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης - video

Το απολυτίκιο του Οσίου Νίκωνος από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης
Οι μαθητές του βυζαντινού χορού του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, ένωσαν τις φωνές τους, υπό την διεύθυνση του μουσικολόγου και καθηγητή βυζαντινής μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, κ. Άγγελου Μπέντη
Οδός Εμπόρων

Σήμερα, 26η Νοεμβρίου, εορτάζει η πόλη της Σπάρτης και ο πολιούχος της, ο Όσιος Νίκων ο «Μετανοείτε».

Έτσι λοιπόν, οι μαθητές του βυζαντινού χορού του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, ένωσαν τις φωνές τους, υπό την διεύθυνση του μουσικολόγου και καθηγητή βυζαντινής μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, κ. Άγγελου Μπέντη και έψαλλαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, το απολυτίκιο του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε».

Με αυτή τους την πρωτοβουλία, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της μελέτης τους και στον τομέα της βυζαντινής μουσικής, τιμώντας τον πολιούχο της Σπάρτης, Όσιο Νίκωνα τον «Μετανοείτε».

Απολυτίκιον. Ήχος γ΄.
«Χαίρει έχουσα η Λακεδαίμων, θείαν λάρνακα, των σων λειψάνων, αναβρύουσαν πηγάς των ιάσεων, και διασώζουσαν πάντας εκ θλίψεων, τους σοι προστρέχοντας Πάτερ εκ πίστεως. Νίκων Όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος».