Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/57185-i-arsi-tis-anastolis-ton-anemboliaston-ygeionomikon-apotelei-aitima-kai-anagki--apo-ton-gianni-mitrako/

Spartorama - Print | «Η Άρση της Αναστολής των Ανεμβολίαστων Υγειονομικών Αποτελεί Αίτημα και Ανάγκη», από τον Γιάννη Μητράκο

«Η Άρση της Αναστολής των Ανεμβολίαστων Υγειονομικών Αποτελεί Αίτημα και Ανάγκη», από τον Γιάννη Μητράκο

«Η Άρση της Αναστολής των Ανεμβολίαστων Υγειονομικών Αποτελεί Αίτημα και Ανάγκη», από τον Γιάννη Μητράκο
«Με την απόφαση αυτή της Κυβέρνησης δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κενό στο υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και μάλιστα σε μια περίοδο όξυνσης της πανδημίας, όπου κυριολεκτικά δεν περίσσευε κανείς»
Οδός Εμπόρων

Το Σεπτέμβρη του 2021 η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ακολουθώντας μια αυταρχική, σκληρή και ανελαστική πολιτική υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών κατά της πανδημίας  στο χώρο της Δημόσιας Υγείας έθεσε σε αναστολή εργασίας, άνευ αμοιβής και ασφάλισης, περίπου 7000 υγειονομικούς από τους οποίους 800-1000 ήταν γιατροί.

Παρουσιάστηκε έτσι το οξύμωρο μια Κυβέρνηση που χειροκροτούσε στην 1η φάση της πανδημίας τους ήρωες υγειονομικούς που με αυτοθυσία αντιμετώπισαν μια πρωτόγνωρη κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τώρα να τους τιμωρεί για το αναφαίρετο δικαίωμά τους να επιλέξουν ελεύθερα περί του εμβολιασμού τους.

Με την απόφαση αυτή της Κυβέρνησης δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κενό στο υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και μάλιστα σε μια περίοδο όξυνσης της πανδημίας, όπου κυριολεκτικά δεν περίσσευε κανείς, αφού η Κυβέρνηση κώφευσε επιδεικτικά στο αίτημα της Αντιπολίτευσης για την πρόσληψη επιπλέον νοσηλευτών και γιατρών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Οι άνθρωποι αυτοί στην πλειονότητά τους δεν κάμφθηκαν από τον ωμό κυβερνητικό εκβιασμό κι εξακολουθούν να παραμένουν ανεμβολίαστοι και διαμαρτυρόμενοι όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος παρακολουθώντας στο διαδίκτυο τις ζωντανές συνδέσεις με τους τόπους των μαχητικών συγκεντρώσεων τους και τις ακόλουθες διαδηλώσεις τους.

Η Κυβέρνηση στήριξε την πολιτική της αναστολής των υγειονομικών στο αφήγημα περί επικινδυνότητας αυτών των ανθρώπων μέσα στο γενικότερο πλαίσιο περί πανδημίας των ανεμβολίαστων που υπεστήριζε το κυβερνητικό επιτελείο για να δικαιολογήσει την όλη πολιτική του στον τομέα των εμβολιασμών.

Υπήρξαν φωνές τότε και μάλιστα από το χώρο της Επιστήμης που επισήμαναν με στοιχεία ότι το κυβερνητικό αφήγημα ήταν εντελώς αστήρικτο και αβάσιμο, αφού τα εμβόλια παρείχαν μια συζητήσιμη ασφάλεια από τη βαριά νόσηση του COVID-19 και οι εμβολιασμένοι εξακολουθούσαν να προσβάλλονται από τον ιό και να τον μεταδίδουν σε πείσμα της επιχείρησης «Ελευθερία», που μετέδιδε μέσω της επικοινωνιακής προπαγάνδας το αναληθές μήνυμα ότι: «κάνοντας το εμβόλιο ξεμπερδεύετε με τον κορωναϊό και τις απαγορεύσεις»!

Το κυβερνητικό αφήγημα άρχισε να «μπάζει νερά» όταν οι Ειδικοί Επιστήμονες άρχισαν να μιλούν για την αναγκαιότητα μιας 3ης ενισχυτικής δόσης, οδηγώντας τους εμβολιασμένους γι’ άλλη μια φορά στα εμβολιαστικά κέντρα με κλονισμένη συθέμελα την εμπιστοσύνη τους προς κάθε αρμόδιο, αφού κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα φήμες και για την ανάγκη 4ης δόσης κάτι πρωτοφανές για τα εμβολιαστικά δεδομένα όλων των εποχών!

Το καίριο χτύπημα, όμως, σε όσα υπεστήριζε και καλλιεργούσε τόσον καιρό η Κυβέρνηση, ήλθε με την εξάπλωση της μετάλλαξης όμικρον, οπότε φάνηκε καθαρά ότι και οι εμβολιασμένοι μεταξύ των οποίων και το προσωπικό του ΕΣΥ προσβάλλονται και νοσούν σχεδόν όπως και οι ανεμβολίαστοι!

Κι αναρωτιέται κάποιος: Εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα προς τι η εξακολούθηση της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς μέχρι την 31η Μαρτίου και η συνακόλουθη δήλωση του Υπουργού Υγείας ότι «όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή»;

Να με συγχωρείτε αλλά πλέον η ποινή αυτή παίρνει μόνο πολιτικά χαρακτηριστικά τα οποία χαρακτηρίζουν μια εγωιστική, τιμωρητική, εκδικητική, μονολιθική και ανάλγητη στάση, που προτιμά να συνεχίζει ένα λάθος παρά να το διορθώνει, αδιαφορώντας για τις συνεχιζόμενες συνέπειες του στο ΕΣΥ και στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων που δίνουν μάχη για την καθημερινή επιβίωσή τους.

Στη φάση αυτή αναδεικνύονται οι ευθύνες της Αντιπολίτευσης, η οποία παγιδευμένη από το διαρκές κυβερνητικό κατηγορητήριο (λ.χ. είστε εθνικοί υπονομευτές, δε βάζετε πλάτη κτλ.) αποφεύγει σε ορισμένα θέματα όπως αυτό της υποχρεωτικότητας και της αναστολής των υγειονομικών να πάρει σαφείς και διακριτές αποστάσεις, επιτρέποντας σε κάποιους να συνωμοσιολογούν περί συγκυβέρνησης κ.α..

Τώρα που ο κ. Τσίπρας, τριπλά εμβολιασμένος νόσησε από τον κορωναϊό, νομίζω πως ήλθε η ώρα να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της άρσης της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών και να τεθεί με επιτακτικό τρόπο το αίτημα για άμεση επαναφορά στο ΕΣΥ όλων αυτών των πολύτιμων στελεχών με λήψη όλων των μέτρων προστασίας, όπως εξάλλου γίνεται και για τους εμβολιασμένους υγειονομικούς που νοσούν ο ένας μετά τον άλλο.

Επιπλέον η Αντιπολίτευση δεν πρέπει να αφήσει να υλοποιηθεί το έτερο εκδικητικό μέτρο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, που απειλούνται με μηνιαίο διοικητικό πρόστιμο 100ευρώ! Ιδίως τώρα που η όμικρον έχει απογυμνώσει όλα τα κυβερνητικά επιχειρήματα  για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο δικαίωμα θα επιβληθεί - αν επιβληθεί – διοικητικό πρόστιμο σε ανθρώπους συνταξιούχους που στην πλειονότητά τους είναι αξιοπρεπείς και νομοταγείς πολίτες και οι πλείστοι εξ αυτών δεν χρωστούν στην Εφορία ούτε ένα ευρώ! Και με τι καρδία η κυβερνώσα παράταξη θα τολμήσει να αφαιρέσει  100 ευρώ από χαμηλοσυνταξιούχους, οδηγώντας τους από την ανέχεια στην πείνα, γιατί επέλεξαν ελεύθερα και δικαιωματικά να μην εμβολιαστούν.

Ήλθε η ώρα «να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι»!


Υ.Γ: Και για να προλάβω τους «καλοθελητές», αν και είναι προσωπικό δεδομένο και δεν έχω καμία υποχρέωση να το δημοσιοποιήσω, είμαι πλήρως εμβολιασμένος!


Γιάννης Μητράκος