Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/57261-dimos-spartis-oristiki-eidopoiisi-gia-ektafes--sto-ba-koimitirio-spartis/

Spartorama - Print | Δήμος Σπάρτης: Οριστική Ειδοποίηση για Εκταφές, στο Β’ Κοιμητήριο Σπάρτης

Δήμος Σπάρτης: Οριστική Ειδοποίηση για Εκταφές, στο Β’ Κοιμητήριο Σπάρτης

Δήμος Σπάρτης: Οριστική Ειδοποίηση για Εκταφές, στο Β’ Κοιμητήριο Σπάρτης
Προς συγγενείς-οικείους θανόντων που ενταφιάστηκαν έως και το 2008 στους Τομείς Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ζ, Η του Β’ Κοιμητηρίου Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Έχοντας υπ’ όψη τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 1 του Κανονισμού Κοιμητηρίων του Δήμου Σπάρτης (Αποφ. Δ.Σ. 263/20-06-2012, ΑΔΑ: Β41ΒΩ1Ν-6ΞΜ) σύμφωνα με το οποίο «Η ανακομιδή οστών ενεργείται εντός μηνός από την παρέλευση … 7/ετίας στο Β΄ Κοιμητήριο της Δημοτικής Κοινότητας Σπαρτιατών, από την ημερομηνία ταφής… Παράταση προθεσμίας επιτρέπεται το πολύ μόνο για ένα χρόνο…», η Υπηρεσία με Αρμοδιότητες Κοιμητηρίων καλεί τους συγγενείς-οικείους των θανόντων που αναφέρονται στους πίνακες που ακολουθούν, οι οποίοι εμφαίνονται ενταφιασμένοι κατά τα έτη 2008 και προγενέστερα, στους τομείς Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ζ, Η του Β’ Κοιμητηρίου Σπάρτης (βλέπε σχεδιάγραμμα), όπως προσέλθουν στην Υπηρεσία (Μαγούλα Σπάρτης, τέως Δημαρχείο Δ. Μυστρά, Τηλ: 2731361133), για να διευθετήσουν το θέμα των εκταφών των οικείων τους, διότι έχει παρέλθει αφ’ ενός η 7/ετία παραμονής στον τάφο και αφ’ εταίρου πρέπει να ελευθερωθούν τάφοι για νέες ταφές στο εν λόγω Κοιμητήριο.

Δίδεται χρονικό περιθώριο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου  2022. Μετά την 1-10-2022, εάν οι υπόχρεοι των συγκεκριμένων τάφων δεν έχουν προχωρήσει σε εκταφές, ο Δήμος Σπάρτης θα προχωρήσει άμεσα σε υπηρεσιακές ανακομιδές όλων των αναφερόμενων στον πίνακα τάφων, χωρίς άλλη ειδοποίηση, σύμφωνα με την Απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Σπαρτιατών υπ’ αριθ. 3 /11-1-2022 (ΑΔΑ: ΕΦΠΑΩ1Ν-ΑΦΕ).


Ακολουθεί σχεδιάγραμμα των Τομέων του Β’ Κοιμητηρίου:


Ο Αντιδήμαρχος
Χρήστος Κανακάκος