Vekrakos
Spartorama | Εκδημία Πρωτ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου από την Αγόριανη

Εκδημία Πρωτ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου από την Αγόριανη

Spartorama 03/02/2022 Εκτύπωση Άνθρωποι! Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Εκδημία Πρωτ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου από την Αγόριανη
Ενυμφεύθηκε το 1955 με την αείμνηστη Ελένη Παπαδοπούλου, με την οποία απέκτησαν επτά τέκνα
Οδός Εμπόρων

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών, απεβίωσε, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 στην Αθήνα, ο  συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πρωτ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.  Η Εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Αγόριανης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στον επικήδειο λόγο του επισήμανε τη βαθιά πίστη του εκλιπόντα στον Θεό, το ήθος και τη σεμνότητά του, ενώ εκθείασε την πολύτεκνη χριστιανική οικογένεια που δημιούργησε με την αείμνηστη Πρεσβυτέρα του. 

Ο αοίδιμος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, του Ανδρέα  και της Κρυστάλλως, γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1926 στην Αγόριανη. Ενυμφεύθηκε το 1955 με την αείμνηστη Ελένη Παπαδοπούλου, με την οποία απέκτησαν επτά  τέκνα: την Κρυστάλλω, την Χριστίνα, την Παναγιώτα, τον Ανδρέα, τον Παναγιώτη, τον Γεώργιο και τον Δημήτριο.

Ήταν απόφοιτος του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Καλαμάτας. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 6 Μαΐου 1955  στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης και πρεσβύτερος στις 19 Μαΐου του ίδιου έτους επίσης στον Μητροπολιτικό Ναό, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κυρό Διονύσιο. Διακόνησε, με συνέπεια και ταπεινότητα, την Ενορία Αγόριανης από ην 1η Ιουνίου 1955 έως τις 30 Απριλίου 1978. Ακολούθως, και μέχρι το 1992, απεσπάσθη στην Ιερά Μητρόπολη Αττικής. Επέστρεψε στην Ιερά Μητρόπολή μας τον Αύγουστο του 1992 και τοποθετήθηκε εφημέριος της Ενορίας Καλλονής.

Από τις 10 Απριλίου 1993 έως και την συνταξιοδότησή του, τον Αύγουστο του 1996, διακόνησε την Ενορία Αγόριανης. Μετά την συνταξιοδότησή του και μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 εξυπηρέτησε τις Ενορίες Αγόριανης και Περιβολίων. Ήταν Πνευματικός από το 1991, ενώ στις 20 Ιουνίου 1985 ο μακαριστός Μητροπολίτης Αττικής κυρός Δωρόθεος του απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου. Στις 22 Ιουλίου 2001 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος τον χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο. 

Ο Αναστάς Κύριος της ζωής και του θανάτου, ας αναπαύει την ψυχή του και ας τον κατατάξει μεταξύ των δικαίων.


immspartis.gr


Οδός Εμπόρων