Vekrakos
Spartorama | Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στη Μεγαλόπολη για τους 212 εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στη Μεγαλόπολη για τους 212 εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας

Spartorama 01/03/2022 Εκτύπωση Άνθρωποι! Εκδηλώσεις Εκκλησία Κοινωνία
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στη Μεγαλόπολη για τους 212 εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας
Oι επίσημοι μετέβησαν στον τόπο θυσίας, την θέση Βίγλες, όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και αποδόθηκαν τιμές
Οδός Εμπόρων

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος είναι και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Ακολούθησε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 212 εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 24 Φεβρουαρίου 1944. 

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε αρχικά στο Τριώδιο, που αποτελεί για τους ευσεβείς χριστιανούς μία εκκλησιαστική περίοδο προσευχής, κατάνυξης και πολλαπλής δοκιμασίας. Στη συνέχεια μίλησε για την Κυριακή της Απόκρεω, που είναι αφιερωμένη στην Τελική Κρίση, ενώ ολοκληρώνοντας μνημόνευσε τους 212 πατριώτες που πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της ελευθερίας, επισημαίνοντας ότι είναι υποχρέωσή μας να τους τιμάμε, να παραδειγματιζόμαστε από τη θυσία τους και να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε, όποτε χρειαστεί, την Πίστη και την Πατρίδα μας. 

Εν συνεχεία οι επίσημοι μετέβησαν στον τόπο θυσίας, την θέση Βίγλες, όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και αποδόθηκαν τιμές.











  

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)


Οδός Εμπόρων