Vekrakos
Spartorama | Επίσκοπος Νοτίου Μαγαδασκάρης Πρόδομος: Διαγνώστηκε με τύφο και άρχισε αμέσως θεραπεία

Επίσκοπος Νοτίου Μαγαδασκάρης Πρόδομος: Διαγνώστηκε με τύφο και άρχισε αμέσως θεραπεία

Spartorama 20/03/2022 Εκτύπωση Άνθρωποι! Εκκλησία Κοινωνία
Επίσκοπος Νοτίου Μαγαδασκάρης Πρόδομος: Διαγνώστηκε με τύφο και άρχισε αμέσως θεραπεία
«Το αγαθό της υγείας, της παιδείας, της στοιχειώδους ζωής κάποιοι φρόντισαν να το βάλουν στο ψηλό ράφι για να μην το φτάνουν τα μαύρα παιδιά. Έχει ο Θεός...»
Οδός Εμπόρων

Ο επανιδρυτής της αδελφότητας της Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων, πρώην ιεραπόστολος στο Καμερούν, και εκλεγείς πριν από τριάμισι περίπου χρόνια Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαγαδασκάρης κ. Πρόδομος Κατσούλης διαγνώστηκε ξαφνικά να πάσχει από την ασθένεια του τύφου.

Βλέπε και άρθρα εδώ και εδώ

Ευτυχώς διαγνώστηκε αρκετά νωρίς ώστε να αντιμετωπίζεται ήδη επιτυχώς με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Δείγμα του πνευματικότητας του ανδρός είναι οι σκέψεις που μοιράζεται μαζί μας ο Πανοσιολογιότατος, με ανάρτησή του στα ΜΚΔ. 

«Πάνω από... όλους η υγεία

«Είστε πολύ τυχερός, το προλάβαμε σχετικά στην αρχή», άκουσα τον γιατρό να μου λέει καθώς έψαχνε φλέβα για να χορηγήσει την αγωγή για τον Τύφο. «Μα αν εγώ είμαι τυχερός» σκέφτηκα «τότε σίγουρα υπάρχουν και άτυχοι». Όχι λόγω αργοπορίας στην συνειδητοποίηση της ασθένειας, παρά λόγω αδυναμίας προσέγγισης και πληρωμής των δομών υγείας. Είναι φρικτό, τόσο ούτως ώστε να μοιάζει αστείο, ξεχασμένες δεκαετίες και αιώνες ασθένειες να αποτελούν βασική αιτία θανάτου στη Μαδαγασκάρη. Το αγαθό της υγείας, της παιδείας, της στοιχειώδους ζωής κάποιοι φρόντισαν να το βάλουν στο ψηλό ράφι για να μην το φτάνουν τα μαύρα παιδιά. Έχει ο Θεός...»

Το sprtorama.gr εύχεται ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στο θεάρεστο έργο που επιτελεί στην Ιερά Μητρόπολη


Οδός Εμπόρων