Vekrakos
Spartorama | Μια συγκινητική - αποκαλυπτική συνέντευξη του Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου

Μια συγκινητική - αποκαλυπτική συνέντευξη του Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου - video

Spartorama 25/03/2022 Εκτύπωση Άνθρωποι! Εκκλησία Κοινωνία
Μια συγκινητική - αποκαλυπτική συνέντευξη του Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου
«Αυτό που με πληγώνει περισσότερο είναι ο ανθρώπινος πόνος, ενώ αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι τα χαμόγελα χιλιάδων παιδιών»
Οδός Εμπόρων

Μια συγκινητική, αλλά και αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Arxon.gr και στον υπεύθυνο αυτού κ. Επαμεινώνδα Μανδρώνη, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος και Ιεραπόστολος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 

Ο Θεοφιλέστατος αναφέρετε στην κρίσιμη απόφασή του να αφήσει την Ελλαδική Εκκλησία για το δύσκολο, αλλά θεάρεστο δρόμο της Ιεραποστολής. «Δεν μπορείς να μένεις αμέτοχος στον πόνο χιλιάδων ανθρώπων», τόνισε χαρακτηριστικά για έναν λαό που στερείτε τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή του. «Τελικά όλοι θα κριθούμε από την συμπεριφορά μας στο συνάνθρωπο», υποστηρίζει με ιδιαίτερο νόημα. 

Ο Ιεραπόστολος Επίσκοπος μιλώντας για την άσκηση των ποιμαντικών του καθηκόντων αναφέρεται στις δυσκολίες και τα προβλήματα που είναι πάρα πολλά, με το λαό των Αφρικανών να αισθάνονται τον Επίσκοπο ως πραγματικό πατέρα, ο οποίος απολαμβάνει της αγάπης και της εμπιστοσύνης του. 

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις παραδόσεις και στην κουλτούρα του πληρώματος της τοπικής Επισκοπής με τον κ. Πρόδρομο να δηλώνει ότι αυτό που τον πληγώνει περισσότερο είναι ο ανθρώπινος πόνος, ενώ αυτό που τον χαροποιεί ιδιαίτερα είναι τα χαμόγελα χιλιάδων παιδιών. 

Ο Θεοφιλέστατος απαντώντας σε σχετική ερώτηση περί της εισπήδησης του Πατριαρχείου Μόσχας στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αποκαλύπτει ευθέως ότι Ιερείς που εντάσσονται στην Ρωσική Εκκλησία το κάνουν καθαρά και μόνο για οικονομικούς λόγους και όχι διότι διαφωνούν με την αναγνώριση της Ουκρανίας. Συνάμα υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι ελαφρά τη καρδία δέχονται επίσης ομόδοξους Ιερείς, καθηρημένους για κανονικά και ηθικά παραπτώματα, αλλά και άλλους από διάφορες ομολογίες. Επιπροσθέτως, υποστηρίζει ότι η Ρωσική Εκκλησία εργάζεται με μεθόδους εκβιασμού και προπαγάνδας. 

Κλείνοντας την συνέντευξη ο Επίσκοπος Τολιάρας στέλνει μήνυμα στον Ελληνικό λαό με την φράση: «Να μάθουμε να αγαπάμε τον κάθε άνθρωπο όπως είναι», ευχόμενος υγεία και δύναμη σε όλους.

 

Αριθμός Λογαριασμού 

Εθνικής Τραπέζης GR3901104680000046800782982

Ιερά Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.


arxon.gr


Οδός Εμπόρων