Vekrakos
Spartorama | Εκπρόσωποι του Lions Club Sparti, είχαν συνάντηση με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευστάθιο

Εκπρόσωποι του Lions Club Sparti, είχαν συνάντηση με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευστάθιο

Spartorama 02/06/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Εκπρόσωποι του Lions Club Sparti, είχαν συνάντηση με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευστάθιο
Παγκόσμιο σύνθημα των Lions είναι το “We Serve”, «Υπηρετούμε» (τον άνθρωπο)
Οδός Εμπόρων

Την Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022, ο Γιάννης Γούτος και ο Γιώργος Κονιδιτσιώτης, μέλη του Lions Club Sparti, είχαν συνάντηση με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ.κ. Ευστάθιο.

Κατά τη συνάντηση οι δυο εκπρόσωποι της Λέσχης διαβεβαίωσαν το Μητροπολίτη ότι το γενικότερο πνεύμα του Λαϊονισμού δεν έχει ουδεμία σχέση με αποκρυφισμό, μυστικισμό ή προσηλυτισμό.  Συγκεκριμένα, του δήλωσαν κατηγορηματικά ότι τα μέλη της Λέσχης Lions  της Σπάρτης αποκλείουν κάθε τέτοια περίπτωση και ότι ουδεμία πρόθεση έχουν να επεκταθούν σε δράσεις που αμφισβητούνται από την εκκλησία  και τις αρχές του Χριστιανισμού.

Τα μέλη της Λέσχης Lions έχουν ήδη ξεκινήσει το ανθρωπιστικό τους έργο, έργο που, όχι μόνο δεν εναντιώνεται στις αρχές και τις αξίες του Χριστιανισμού, αλλά θα  εύχονταν να γινόταν υποστηρικτικό και σε αυτό της εκκλησίας.

Οι δράσεις των Lions είναι πολυδιάστατες και παράλληλα με το Φιλανθρωπικό, αναπτύσσονται σε βασικούς  ανθρωπιστικούς πυλώνες όπως: Η Όραση, ο Διαβήτης, ο Παιδικός Καρκίνος, η Πείνα, η Φτώχια, το Περιβάλλον και οι Φυσικές Καταστροφές.

Πεδία ενδιαφέροντος, επίσης, αποτελούν η καταπολέμηση της Βίας, εντός και εκτός σχολείου και η υποστήριξη της Διαφορετικότητας.

Με βάση αυτούς τους πυλώνες τα μέλη της Λέσχης Lions Σπάρτη θα οργανώνουν δράσεις και εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στα παραπάνω θέματα, προάγοντας συγχρόνως το πνεύμα του εθελοντισμού και την αξία της Προσφοράς, της  Συμμετοχικότητας και της Συνέργειας.

Για όλα τα παραπάνω τα μέλη του Lions Club Sparti δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αμφισβητήσει τη Χριστιανική μας Ταυτότητα και θα τηρήσουμε ως αρχή, την αρχή του Λαϊονισμού που επισημαίνει  ότι για να αναπτύξω και να προβάλλω το δικό μου έργο, δεν είναι δίκαιο να υποβαθμίσω ή να καταστρέψω το έργο και την προσφορά κάποιου άλλου.

Παγκόσμιο σύνθημα των Lions είναι το  “WE SERVE”, ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ (τον άνθρωπο).

Εμείς, τα μέλη του Lions Club Sparti, επιλέξαμε ως σύνθημά μας το Δελφικό παράγγελμα: «Ατυχούντι συνάχθου» που σημαίνει: βοήθησε τον πιο άτυχο να σηκώσει το φορτίο του και αυτό θα υπηρετήσουμε.

Αυτοί είμαστε και έτσι θα  πορευτούμε!

 

 


Οδός Εμπόρων