Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/59116-2o-antamoma-choreutikon-dimotikon-scholeion-lakonias/

Spartorama - Print | 2ο Αντάμωμα χορευτικών Δημοτικών Σχολείων Λακωνίας

2ο Αντάμωμα χορευτικών Δημοτικών Σχολείων Λακωνίας

2ο Αντάμωμα χορευτικών Δημοτικών Σχολείων Λακωνίας
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή
Οδός Εμπόρων

Πλήθος κόσμου απόλαυσε την Κυριακή το βράδυ το μουσικοχορευτικό ταξίδι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή που συνδιοργάνωσαν στο Αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου το Δημοτικό σχολείο Ξηροκαμπίου, η Διεύθυνση Π/θμιας Εκπ/σης Λακωνίας και το Ν.Π.Π.& Π. του Δήμου Σπάρτης.

Δεκάδες μαθητές από τα Δημοτικά σχολεία Μονεμβασιάς, 2ο Σκάλας, 2ο Σπάρτης, Σκούρας-Γκοριτσάς και Ξηροκαμπίου μύησαν το κοινό στην ιωνική μουσική με την εξαίρετη φωνή της Ανδριάννας Κουτσουράκη και των συνεργατών της και λογής λογής μικρασιάτικες φορεσιές έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση. Οι μαθητές χόρεψαν το αφτάλικο, το συρτό και το μπάλλο και αντήχησαν μελωδίες από τα τζιβαέρια, τα μινοράκια και τα μανεδάκια.

Η μουσική των μικρασιατικών παραλίων, ιδίως αυτή της Σμύρνης, είναι από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ελληνικής μουσικής παράδοσης και ίσως το σπουδαιότερο στοιχείο πολιτισμού που διέσωσαν οι πρόσφυγες Μικρασιάτες με τον ερχομό τους στην Ελλάδα. 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθ. Δαβάκης, ο Αντ/ρχης κ. Θ. Βερούτης, ο Δήμαρχος Σπάρτης Π. Δούκας, η τ. Αντι/ρχης Αδ. Τζανετέα και πολλοί Δημοτικοί σύμβουλοι.

Την εκδήλωση υποστήριξε ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων του Δημ. Σχ. Ξηροκαμπίου, ο Συνεταιρισμός ΛΑΚΩΝΙΑ, το κτήμα ΚΑΛΑΜΑΡΑ και το πρατήριο υγρών καυσίμων Δάνου.