Vekrakos
Spartorama | Με ένα χάλκινο και δυο θέσεις στην 1η δεκάδα γύρισαν τα Λακωνόπουλα μαθητές από τον Πανελλήνιο Τελικό της Microsoft

Με ένα χάλκινο και δυο θέσεις στην 1η δεκάδα γύρισαν τα Λακωνόπουλα μαθητές από τον Πανελλήνιο Τελικό της Microsoft

Spartorama 10/06/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία
Με ένα χάλκινο και δυο θέσεις στην 1η δεκάδα γύρισαν τα Λακωνόπουλα μαθητές από τον Πανελλήνιο Τελικό της Microsoft
Στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist
Οδός Εμπόρων

Πανηγυρίζοντας γύρισαν ακόμα μία φορά τα Σπαρτιατόπουλα, με στόχο την κατάκτηση ακόμα ενός μεταλλίου στο ετήσιο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist 2022!

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, διεξήχθη στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από την ACTA και την ACTA – Infotest, για 20η χρονιά, ο Πανελλήνιος Τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, για την ανάδειξη των τριών παιδιών που εκπροσωπούν την Ελλάδα στον κορυφαίο διαγωνισμό πληροφορικής παγκοσμίως. Τα παιδιά που διακρίνονται διαγωνίζονται στις τρεις κατηγορίες του Office, το Word, το Excel και το PowerPoint από 140 και πλέον χώρες.

Να σημειωθεί πως το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist διενεργείται σε τρεις φάσεις: Στην πρώτη, την προκριματική ,όπου οι υποψήφιοι   κάθε χώρας διαγωνίζονται, με στόχο να αξιολογηθούν με όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό βαθμολογίας, που θα τους εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους τελικούς κάθε χώρας. Στη δεύτερη φάση, όπου διαγωνίζονται οι καλύτεροι κάθε χώρας με στόχο την ανάδειξη του εθνικού πρωταθλητή. Στην τρίτη και τελευταία φάση, όπου οι πρωταθλητές των χωρών διαγωνίζονται για την ανάδειξη του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Η συμμετοχή στην προκριματική φάση του φετινού διαγωνισμού, ξεπέρασε τους 1300 μαθητές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα. Τα Σπαρτιατόπουλα κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης στον Πανελλήνιο τελικό και να βρεθούν ανάμεσα στους 100 καλύτερους στην Ελλάδα.

Ο φετινός Πανελλήνιος Τελικός ήταν συναρπαστικός! Οι καλύτεροι υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα, ηλικίας 13 έως 22 ετών, απέδειξαν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους στη χρήση του Microsoft Word, του Microsoft Excel και του Microsoft PowerPoint. Το επίπεδο των διαγωνιζομένων ήταν εξαιρετικά υψηλό, αφού και φέτος η ανάδειξη των νικητών κρίθηκε στο δευτερόλεπτο!

Οι Λάκωνες συμμετέχοντες κατέκτησαν τις ακόλουθες θέσεις:

  • 3η Θέση στην Ελλάδα: Ο Χρήστος Σουρμενίδης, 15 ετών από Σπάρτη Λακωνίας (Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης «YourSuccess») στη διαγωνιστική ενότητα Microsoft PowerPoint
  • 5η Θέση στην Ελλάδα: Η Χριστίνα Σελιτσάνου, 15 ετών από Σπάρτη Λακωνίας, (Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης «YourSuccess») στη διαγωνιστική ενότητα Microsoft Excel
  • 9η Θέση στην Ελλάδα: Η Αντιγόνη Τσίπουρα, 21 ετών από Βρονταμά Λακωνίας (Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης «YourSuccess») στη διαγωνιστική ενότητα  Microsoft Excel

Στην εκδήλωση, απηύθυναν χαιρετισμό  ο Διευθύνων Σύμβουλος της ACTA, κος Ιωάννης Ανδρονικίδης και η Future Skills Development Lead, Microsoft Education Central Eastern Europe κα. Έλενα Ζαγλαρίδου, συγχαίροντας όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους. Τονίστηκε η σημασία της κατοχής διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιητικών, καθώς αποτελούν σημαντικά αποδεικτικά γνώσεων για τη σταδιοδρομία και την μετέπειτα καριέρα κάθε μαθητή. Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα σχετίζονται με τη γνώση της τεχνολογίας. Η εμφύσηση τεχνολογικής παιδείας στα παιδιά μας, τα καθιστά πιο ευέλικτα στις νέες απαιτήσεις της κοινωνίας τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στην καλλιέργεια σημαντικών δεξιοτήτων!


Οδός Εμπόρων