Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/59202-episkepsi-foititon-kai-kathigiton-apo-tis-iapaa-sti-sparti/

Spartorama - Print | Επίσκεψη Φοιτητών και Καθηγητών από τις Η.Π.Α στη Σπάρτη

Επίσκεψη Φοιτητών και Καθηγητών από τις Η.Π.Α στη Σπάρτη

Επίσκεψη Φοιτητών και Καθηγητών από τις Η.Π.Α στη Σπάρτη
Θερμή Υποδοχή και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά από τον Δήμο Σπάρτης...
Οδός Εμπόρων

Τον Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Γ. Δούκα, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 17 Ιουνίου, στο Παλαιό Δημαρχείο στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, είκοσι πέντε σπουδαστές και καθηγητές από τα Πανεπιστήμια, Connecticut, Illinois και Rhode Island.

Την επίσκεψη διοργάνωσε ο Καθηγητής Ilias Tomazos, Διευθυντής του PAIDEIA Study Abroad Programs in Greece, του Center for Hellenic Studies PAIDEIA στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ.

Μαζί με τον κ. Δήμαρχο, τους φοιτητές υποδέχθηκε και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Υπηρεσιών Δόμησης, Τουριστικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Πολιτικής, κα Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Δήμαρχος τους εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι το σύνταγμα του Λυκούργου και το πολίτευμα της Σπάρτης είναι η πραγματική μήτρα όλου του Δυτικού πολιτικού πολιτισμού, ακόμα και του Συντάγματος των ΗΠΑ!

Το Σάββατο, 18 Ιουνίου, η ομάδα των φοιτητών ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, ενώ στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος κ. Ζαχαράκη, προσέφερε σε όλους τους φοιτητές και τους συνοδούς τους, πακέτα τουριστικού υλικού.

Εκ του Δήμου