Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/59212-sparti-enimerotiki-imerida-gia-tin-kalliergeia-ypotropikon-futon-/

Spartorama - Print | Σπάρτη: Ενημερωτική Ημερίδα για την Καλλιέργεια Υποτροπικών Φυτών

Σπάρτη: Ενημερωτική Ημερίδα για την Καλλιέργεια Υποτροπικών Φυτών

Σπάρτη: Ενημερωτική Ημερίδα για την Καλλιέργεια Υποτροπικών Φυτών
Συνδιοργάνωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου–Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ...
Οδός Εμπόρων

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα στα πλαίσια του προγράμματος «Δράσεις για την επιτυχημένη εγκατάσταση υποτροπικών ειδών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου». Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών φυτών & Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ), έχει πενταετή διάρκεια και αφορά την εγκατάσταση πιλοτικών αγρών υποτροπικών φυτών, π.χ. Αβοκάντο, Μάνγκο, Λίτσι, Ανόνα, Μακαντάμια, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ενημερωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022, και ώρα 11:00 π.μ., στην Αίθουσα Λακώνων Ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου, στο Διοικητήριο Λακωνίας, 2ο χλμ. Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου.

Στην ημερίδα χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Ευστάθιος Αναστασόπουλος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας θα αναλυθούν οι δυνατότητες και απαιτήσεις των υποτροπικών φυτών από την ερευνήτρια Δρ. Θ. Τζατζάνη και οι εδαφικές απαιτήσεις καθώς και η θρέψη των φυτών από τον ερευνητή Δρ. Γ. Ψαρρά. Τέλος θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση.