Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/59266-koinonikos-tourismos-epidotountai-touristika-katalumata-kai-aktoploika-eisitiria/

Spartorama - Print | Κοινωνικός Τουρισμός: Επιδοτούνται Τουριστικά Καταλύματα και Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

Κοινωνικός Τουρισμός: Επιδοτούνται Τουριστικά Καταλύματα και Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

Κοινωνικός Τουρισμός: Επιδοτούνται Τουριστικά Καταλύματα και Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
Παρατείνονται έως 3/7 οι αιτήσεις...
Οδός Εμπόρων

Έως την Κυριακή 3 Ιουλίου, στις 23:59, μπορούν οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να υποβάλουν αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2022-23.

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι gov.gr —> Εργασία και ασφάλιση —> Αποζημιώσεις και παροχές —> Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού.

ΔΥΠΑ: Όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων αφορά η αυξημένη τιμή επιδότησης

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5-12% σε ξενοδοχεία και 3-8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή.

Επιπλέον, για τον μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, όπως και πέρυσι, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο.

Η αύξηση θα ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέσω του Κοινωνικού Τουρισμού

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%, ενώ για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.


iefimerida.gr