Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/59342-giannis-tsertos-apo-ton-baggeli-mitrako/

Spartorama - Print | «Γιάννης Τσέρτος» από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Γιάννης Τσέρτος» από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Γιάννης Τσέρτος» από τον Βαγγέλη Μητράκο
«Έφυγε» κι ο Γιαννάκης ο Τσέρτος - Ήσυχα, σεμνά και ταπεινά έτσι όπως είχε ζήσει
Οδός Εμπόρων

Ήσυχα, σεμνά και ταπεινά έτσι όπως είχε ζήσει.

Όμορφο παιδί, με τα γυαλάκια του Τζον Λένον, με το χαμόγελό του και με μια μελαγχολία που πάντα πότιζε τα μάτια του, προτιμούσε να μιλάει περισσότερο με την κιθάρα και τα τραγούδια του. Γιατί ο Γιαννάκης ο Τσέρτος αγαπούσε τη μουσική και το τραγούδι, κληρονομιά ζωής από τον πατέρα του, τον Ανδρέα.

Και τι περισσότερο μπορείς να πεις για έναν άνθρωπο που αγάπησε τη μουσική, αυτή που δίνει φτερά στην ψυχή και γεμίζει ομορφιά τη ζωή;

Έζησε κοντά μας, ανάμεσά μας, ο Γιαννάκης ο Τσέρτος. Καλόβολος, καλοσυνάτος, ήσυχος, σοβαρός και μετρημένος, ταπεινός, ευγενικός κι ευαίσθητος, σεμνός, με όμορφες σκέψεις και ιδέες για έναν κόσμο διαφορετικό και μια κοινωνία πιο δίκαιη.

Κι όμως αυτόν τον άνθρωπο, η ζωή, αντί να τον κάνει να ανθίσει, τον τσάκισε.

Κι εμείς…απλώς κοιτάζαμε.

Και τώρα «ανακαλύψαμε» τον Γιάννη. Τώρα που έφυγε για το αγύριστο ταξίδι. Θα του πούμε κι έναν «καλό παράδεισο» και ξοφλήσαμε.

Κι ο Γιαννάκης θα χαμογελάει με συγκατάβαση. Όπως έκανε πάντα.

Γιατί λησμονάμε (δυστυχώς) πως κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από αγάπη, αναγνώριση, στήριξη και  εκτίμηση όταν είναι στη ζωή. Τότε, πραγματικά, πρέπει να του προσφέρουμε όσα μπορούμε, για να του δώσουμε χαρά, ελπίδα και δύναμη, για να νιώσει ότι δεν είναι μόνος.


Πηγή φωτογραφίας: «Η Σπάρτη ανάμεσα σε 3 αιώνες», επιμέλεια Φώντας Λάδης- έκδοση ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ



Σπάρτη 7-7-2022
Βαγγέλης Μητράκος