Vekrakos
Spartorama | Με Μεγάλη Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συμπόσιο με Θέμα «Η Τέχνη του πολέμου: τότε και τώρα»

Με Μεγάλη Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συμπόσιο με Θέμα «Η Τέχνη του πολέμου: τότε και τώρα»

Spartorama 11/07/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Ιστορία Παιδεία
Με Μεγάλη Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συμπόσιο με Θέμα «Η Τέχνη του πολέμου: τότε και τώρα»
Πλήθος κόσμου από διάφορες χώρες παρακολούθησε τις ακαδημαϊκές ομιλίες και τις μαρτυρίες βετεράνων πολέμου
Οδός Εμπόρων

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε την Τετάρτη 6 Ιουλίου, το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Η Τέχνη του πολέμου: τότε και τώρα. Από τις Θερμοπύλες και τον Γρανικό, στο Αφγανιστάν και την Ουκρανία», που φιλοξενήθηκε στον όμορφο κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Για πρώτη φορά, δόθηκε η ευκαιρία, μέσω του συμποσίου, να έρθουν σε «διάλογο» ακαδημαϊκοί, ιστορικοί και αρχαιολόγοι με στρατιωτικούς και βετεράνους πολέμου, για να συζητήσουν τις ομοιότητες και διαφορές μεταξύ του αρχαίου Σπαρτιατικού στρατού και των σύγχρονων στρατών του Δυτικού κόσμου.

Παρουσιάστηκαν «μαρτυρίες» από τους βετεράνους πολέμων του Αμερικανικού Στρατού καθώς και τα προβλήματα επανένταξής τους στη κοινωνία μετά τον πόλεμο.

Το συμπόσιο ήταν άλλη μια πρωτοβουλία του Δήμου Σπάρτης και του Κέντρου Σπαρτιατικών & Πελοποννησιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Nottingham στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο φορέων το 2020 με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας και της αρχαιολογίας της αρχαίας Σπάρτης παγκοσμίως.

Διεξήχθη δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά και το παρακολούθησαν ακαδημαϊκοί, Μέλη του Συνδέσμου του Αμερικανικού Στρατού (Association of the US Army), φοιτητές και κοινό από Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά και Βραζιλία.

Σημαντική άλλωστε, ήταν και η συμβολή του Ελληνικού παραρτήματος της A.U.S.A. (Hellenic Chapter of AUSA) το οποίο εκπροσώπησαν στη Σπάρτη, ο Πρόεδρός του κ. Τομ Μαγκουάιρ και ο Ελληνοαμερικανός Διευθυντής κ. Κρις Χολίδης.

Ήδη ετοιμάζονται σε ηλεκτρονική μορφή τα πρακτικά του Συμποσίου.









  

 


Οδός Εμπόρων