Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/59531-o-dimos-spartis-stirizei-tous-diethneis-paidikous-agones-sto-kobentri-tis-agglias/

Spartorama - Print | Ο Δήμος Σπάρτης Στηρίζει τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες στο Κόβεντρι της Αγγλίας

Ο Δήμος Σπάρτης Στηρίζει τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες στο Κόβεντρι της Αγγλίας

Ο Δήμος Σπάρτης Στηρίζει τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες στο Κόβεντρι της Αγγλίας
Οι συμμετέχοντες, παιδιά από 12 έως 15 χρονών, αγωνίζονται σε 3 αθλήματα
Οδός Εμπόρων

Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός στηρίζουμε το θεσμό των ICG - International Children Games, συμμετέχοντες με τρία αθλήματα: στίβο, μπάσκετ 3Χ3 και ποδόσφαιρο.

Τα ICG είναι μια σπουδαία διεθνής αθλητική διοργάνωση για παιδιά από 12 έως 15 χρόνων, με την στήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι αγώνες αυτοί θα φέρουν τους αθλητές μας από τη Σπάρτη σε επαφή με παιδιά από όλο τον κόσμο, από διαφορετικά έθνη, φυλές, κουλτούρες, ήθη και έθιμα, με κεντρικό θέμα το εύ αγωνίζεσθαι και τη καταπολέμηση της βίας και του ρατσισμού.

Ο Δήμος Σπάρτης έχει συνεχή παρουσία και στα 25 χρονιά των Αγώνων αυτών, οι δε αθλητές μας έχουν επιστρέψει με μεγάλες διακρίσεις, προβάλλοντας και τιμώντας την πόλη μας σε όλο το κόσμο.

Προπονητές: στο στίβο η Λυδία Κονίδη, στο μπάσκετ ο Θεόδωρος Σφυρής και στο ποδόσφαιρο ο Νίκος Μηλιάκος.

Στην αποστολή συμμετέχουν ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, η Αντιδήμαρχος Γεωργία Ζαχαράκη, ως Αρχηγός της αποστολής η Ευγενία Παπαδάκη, ενώ εκπρόσωπος της πόλης θα είναι ο εκλεγμένος στο ΔΣ του ICG ο κ. Σπύρος Παυλάκος.

Η αποστολή αναχωρεί για το Κόβεντρι ξημερώματα Πέμπτης 11/8 και επιστρέφει στις 16/8.

Τους ευχόμεθα καλό ταξίδι καλή επιστροφή και την καλύτερη δυνατή παρουσία στους αγώνες!

 

Ο Δήμαρχος Σπάρτης
Πέτρος Γ. Δούκας