Vekrakos
Spartorama | Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών Καλωσορίζει την Ένταξη Δύο Νέων Μελών στο Διοικητικό της Συμβούλιο

Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών Καλωσορίζει την Ένταξη Δύο Νέων Μελών στο Διοικητικό της Συμβούλιο

Spartorama 27/08/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία Παιδεία
Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών Καλωσορίζει την Ένταξη Δύο Νέων Μελών στο Διοικητικό της Συμβούλιο
Θα αναλάβουν τον συντονισμό του Λακωνικού Ευρετηρίου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Οδός Εμπόρων

Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών ιδρύθηκε πριν από ένα έτος από νέους και νέες της Λακωνίας με σκοπό τη μελέτη και την ανάδειξη της μακραίωνης ιστορίας και του πολυδιάστατου πολιτισμού του τόπου μας.

Στο πλαίσιο αυτό, κατόρθωσε να διοργανώσει επιστημονικές συναντήσεις, να δημιουργήσει νέους θεσμούς πολιτιστικής κληρονομιάς, να συνεργαστεί με σπουδαίους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού και, κυρίως, να «αγκαλιαστεί» από μεγάλη μερίδα πολιτών από τη Λακωνία αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα (βλ. αριθμός νέων μελών και φίλων).

Ωστόσο, ένας ακόμη στόχος -και μάλιστα θεμελιώδης- της Εταιρείας ήταν να δοθεί διέξοδος δημιουργίας σε όσο το δυνατόν περισσότερους/ες νέους/ες επιθυμούν να ασχοληθούν με το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας, δίχως τον φόβο του παραγκωνισμού τους από «πνευματικούς δεινόσαυρους» ή της εκμετάλλευσης του έργου τους για ιδιοτελείς σκοπούς αυτοπροβολής.

Για αυτό το λόγο, η Εταιρεία εγκαινιάζει την πρωτοβουλία της ένταξης νέων μελών στο Διοικητικό της Συμβούλιο ως έκτακτα μέλη (δύο στον αριθμό και με μονοετή θητεία). Κατά αυτό τον τρόπο, δύο νέοι/ες του τόπου μας -δίχως προγενέστερη εμπειρία- θα μάθουν εκ των έσω για το πως λειτουργεί ένας πολιτιστικός φορέας (διοικητικά συμβούλια, φορολογικές υποχρεώσεις κ.ο.κ.), θα αναλάβουν ενεργό ρόλο συντονίζοντας υπάρχουσες δράσεις αλλά και θα προτείνουν και θα διοργανώσουν οι ίδιοι/ες εκδηλώσεις που τους ενδιαφέρουν ως άτομα και ως γενιά.

Ως φορέας γινόμαστε, σύμφωνα και με τη γνωστή ρήση, η αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε!

Τα προαναφερθέντα αυτά μέλη είναι δύο ιδιαίτερα φερέλπιδες νέοι, η κα Μυρτώ Βλάχου (Βυζαντινολόγος) και ο κος Ιωάννης Σαμαρτζής (σπουδαστής Λαογραφίας). Η κα Βλάχου ως Υπεύθυνη και ο κος Σαμαρτζής ως Αναπληρωτής Υπεύθυνος, θα αναλάβουν τον συντονισμό του Λακωνικού Ευρετηρίου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το οποίο αποτελεί την κορωνίδα των δράσεών μας στη Λακωνία.

Ευελπιστούμε ότι η εμπειρία των δύο αυτών νέων -όπως και όλων των υπόλοιπων που θα ακολουθήσουν- θα αποτελέσει την έμπρακτη παρακαταθήκη μας στην ενεργό ένταξη της νεολαίας σε αυτό που υπηρετούμε και ονομάζεται «Κοινωνία των Πολιτών».


Οδός Εμπόρων