Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/59662-megali-epituchia-simeiose-i-sunaulia-tou-sullogou-filon-steliou-kazantzidi/

Spartorama - Print | Μεγάλη Επιτυχία Σημείωσε η Συναυλία του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη

Μεγάλη Επιτυχία Σημείωσε η Συναυλία του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη

Μεγάλη Επιτυχία Σημείωσε η Συναυλία του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη
Ο κόσμος διασκέδασε με τα τραγούδια της λαϊκής ορχήστρας του συλλόγου παρά τον άστατο καιρό
Οδός Εμπόρων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Νομού Λακωνίας (έτος ιδρύσεως 2014), αναλαμβάνοντας υψηλό  ρίσκο και κόντρα στον άστατο «χειμωνιάτικο» καιρό, που μας επεφύλαξε για το τέλος του ο Αύγουστος, πραγματοποίησε την προγραμματισμένη λαϊκή συναυλία με τα αγαπημένα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη, την Πέμπτη το βράδυ, 25 Αυγούστου 2022, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Προτού ακόμα να ξεκινήσει το μουσικό πρόγραμμα, τα καθίσματα που είχαν τοποθετήσει οι αρμόδιοι του Δήμου Σπάρτης, είχαν γεμίσει και υπήρχαν πολλοί όρθιοι, ενώ κατάμεστα ήταν τα καταστήματα εστίασης.

Η συναυλία άρχισε με χαιρετισμό που απεύθυνε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ηλέκτρα Βλαχονικολού-Μουσικολόγος, η οποία μετέφερε την αγάπη και τις ευχές της κας Βάσως Καζαντζίδη και αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης του Συλλόγου από τον Καθηγητή Μουσικής κ. Θεόδωρο Τσαγκαρούλη. Στη συνέχεια εξήγησε με συντομία στους λόγους που επί χρόνια τόσοι πολλοί άνθρωποι ακούν τα τραγούδια του αξέχαστου λαϊκού μας βάρδου και διατηρούν άσβεστη τη μνήμη του. Κατόπιν παρουσίασε τα μέλη της λαϊκής ορχήστρας του Συλλόγου κι εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τα τοπικά ΜΜΕ και τους συνδιοργανωτές της συναυλίας: το ΝΠΠΠ του Δήμου Σπάρτης και ιδίως την Πρόεδρό του κ. Ευγενία Πρέβα, καθώς και προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ακολούθησε σύντομη επαινετική προσφώνηση από την κ. Πρέβα, ενώ ο παριστάμενος Δήμαρχος κ. Πέτρος Δούκας συνεχάρη το Σύλλογο και ζήτησε από την ορχήστρα να παίξει 4 από τα εμβληματικά τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη. Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Θεόδωρος Βερούτης - Αντιπεριφερειάρχης μίλησε στο τέλος της συναυλίας αφού προσήλθε με καθυστέρηση λόγω άλλων ανειλημμένων υποχρεώσεων και πρότεινε ο Σύλλογος να αναλάβει στο μέλλον κάποια εκδήλωση για τους απόδημους Λάκωνες με τα τραγούδια της ξενιτιάς του Καζαντζίδη και υποσχέθηκε την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας.     

Το πρόγραμμα που είχε επιμεληθεί και παρουσίασε η λαϊκή ορχήστρα του Συλλόγου ήταν εξαιρετικό και σκόρπισε το κέφι στην πλατεία της Σπάρτης, που αντήχησε από τα τραγούδια του Στέλιου. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε μια ομάδα ηλικιωμένων εκδρομέων από την Ημαθία, η οποία μερακλώθηκε από τα μοναδικά ζεϊμπέκικα του Καζαντζίδη και τα χόρεψε με μοναδική δεξιοτεχνία καταχειροκροτούμενη από τους θεατές.

Η συναυλία κράτησε σχεδόν δύο ώρες και παρά το κρύο και τις ψιχάλες που άρχισαν κάποια στιγμή να πέφτουν κανείς δεν κουνήθηκε από τη θέση του! Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που έκανε αργότερα κάποιος: «Αυτοί ήταν όλοι τους σκληροί καζαντζιδικοί και γι’ αυτό δεν τους πτόησε η μεταβολή του καιρού. Όπως λέει και στο τραγούδι του «Αγριολούλουδο» ο Στέλιος: «κι αν χιονίζει και αν βρέχει το αγριολούλουδο αντέχει»!

Η λήξη της συναυλίας βρήκε τον κόσμο κατευχαριστημένο κι αυτό φάνηκε από τα δεκάδες συγχαρητήρια που όλοι έσπευσαν να δώσουν στους συντελεστές της και η επαναλαμβανόμενη επίκληση όλων σύντομα να επαναληφθεί κι άλλη τέτοια όμορφη εκδήλωση.     

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Νομού Λακωνίας εκφράζει τις δημόσιες κι εγκάρδιες ευχαριστίες του στα μέλη της λαϊκής ορχήστρας που κουράστηκαν αγόγγυστα για να παρουσιάσουν αυτό το θαυμάσιο αποτέλεσμα. Τα μέλη της ανανεωμένης ορχήστρας του Συλλόγου είναι:

  • Κώστας Βεργυρής-μπουζούκι
  • Γιάννης Κονιδιτσιώτης-κιθάρα
  • Σαράντος Κουρτσούνης-πλήκτρα και τραγούδι
  • Νίκος Σταματάκος-κρουστά
  • Φώτης Κωστάκης-τραγούδι
  • Στράτης Τριανταφυλλόπουλος-τραγούδι
  • Ηλέκτρα Βλαχονικολού-τραγούδι             

                                              


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΛΑΧΟΝΙΚΟΛΟΥ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ