Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/59724-ypoboli-diloseon-zimias-apo-chalazi-sti-koinotita-gkoritsas/

Spartorama - Print | Υποβολή Δηλώσεων Ζημιάς από Χαλάζι στη Κοινότητα Γκοριτσάς

Υποβολή Δηλώσεων Ζημιάς από Χαλάζι στη Κοινότητα Γκοριτσάς

Υποβολή Δηλώσεων Ζημιάς από Χαλάζι στη Κοινότητα Γκοριτσάς
Οι δηλώσεις ζημιάς υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022
Οδός Εμπόρων

Σας γνωρίζουμε ότι έχει εγκριθεί η αναγγελία ζημιάς από ΧΑΛΑΖΙ της 24ης Αυγούστου 2022 στις καλλιέργειες ΕΛΙΕΣ στην Κοινότητα ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ, της Δ.Ε. Θεραπνών Δήμου Σπάρτης.

Οι παραγωγοί που έχουν αγροτεμάχια στην πληγείσα περιοχή της ανωτέρω Κοινότητας, τα οποία έχουν υποστεί ζημιά από το συγκεκριμένο αίτιο σε ποσοστό άνω του 20% της αναμενόμενης παραγωγής ανά αγροτεμάχιο, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στον ανταποκριτή ΕΛΓΑ.

Οι δηλώσεις ζημιάς υποβάλλονται ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στον αρμόδιο Ανταποκριτή ΕΛΓΑ Δ.Ε. Θεραπνών κα. Νικολέτα Πλαγάκη (στο Δημαρχείο Σπάρτης, Ευαγγελιστρίας 85-87, 2ος όροφος, τηλ. 27310-81866 εσωτ. 116).

Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις ζημιάς καταχωρούνται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΛΓΑ, αποκλειστικά εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά, που προσκομίζονται για την υποβολή της δήλωσης:

  • Αντίγραφο Δήλωσης Καλλιέργειας ΕΛΓΑ έτους 2022 (από την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης του παραγωγού, από την οποία αντλούνται τα στοιχεία του παραγωγού και του αγροτεμάχιου (τοποθεσία, έκταση, δένδρα).
  • Για τις πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες: Βεβαίωση από τον αρμόδιο Οργανισμό Πιστοποίησης.

Τα τέλη εκτίμησης, καταβάλλονται από τους παραγωγούς με την δήλωση ζημιάς και ανέρχονται αντίστοιχα: για καρποφόρα δένδρα σε 0,10 €/δέντρο.


Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ  ΕΛ.Γ.Α.
ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΡΑΠΝΩΝ
ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΛΑΓΑΚΗ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Δεν καλύπτονται οι ζημιές σε καλλιέργειες που δεν έχουν ασφαλιστεί στον ΕΛΓΑ (δεν έχουν δηλωθεί στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης), σε μη συστηματικές ή εγκαταλειμμένες καλλιέργειες, ή που κατά ανεξάρτητο αγροτεμάχιο έχουν λιγότερα από δέκα δένδρα ή καταλαμβάνουν -κατά είδος- έκταση μικρότερη από ένα (1) στρέμμα.