Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/60109-mouseio-elias-kai-ellinikou-ladiou-to-gelio-tis-mikrasias--euthumes-istories-sofias-tou-nasrentin-chotza/

Spartorama - Print | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού: «Το γέλιο της Μικρασίας, εύθυμες ιστορίες σοφίας του Νασρεντίν Χότζα»

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού: «Το γέλιο της Μικρασίας, εύθυμες ιστορίες σοφίας του Νασρεντίν Χότζα»

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού: «Το γέλιο της Μικρασίας, εύθυμες ιστορίες σοφίας του Νασρεντίν Χότζα»
Μία παράσταση αφήγησης για μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού
Οδός Εμπόρων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου (ώρες 10:00-13:00), την παράσταση αφήγησης του αφηγητή-ιστορητή Στέλιου Πελασγού «Το γέλιο της Μικρασίας, εύθυμες ιστορίες σοφίας του Νασρεντίν Χότζα», για σχολικές ομάδες Δ΄ - ΣΤ΄  Δημοτικού, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Ο Νασρεντίν Χότζας και οι περιπέτειές του ξεκινούν από τη Μικρά Ασία, εξαπλώνονται σε όλη τη Μεσόγειο και φτάνουν ως την Κίνα. Οι ιστορίες του είναι ιδιαίτερα αγαπητές γιατί είναι ένας λαϊκός ήρωας που ποτέ δεν χάνει την αισιοδοξία του, ενώ μηχανεύεται διάφορα τεχνάσματα για να επιβιώσει. Παιδαγωγός και δικαστής, ψυχολόγος και φιλόσοφος μα πάνω απ’ όλα γελωτοποιός, ο Χότζας έχει καταγραφεί στην προφορική παράδοση ως ένας χαρακτήρας που προκαλεί γέλιο ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2731089315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

 

ΠΙΟΠ | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τ: 27310 89315 | www.piop.gr