Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/61572-epistoli-diamarturias-gia-tin-sitisi-ton-mathiton-tou-mousikou-scholeiou-spartis/

Spartorama - Print | «Επιστολή Διαμαρτυρίας για την Σίτιση των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης»

«Επιστολή Διαμαρτυρίας για την Σίτιση των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης»

«Επιστολή Διαμαρτυρίας για την Σίτιση των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης»
«..να σας θυμίσουμε κ. Δήμαρχε ότι σε πρόσφατη ανάρτησή σας, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παραδεχθήκατε ότι εσείς φέρετε την ευθύνη και εσείς θα βρείτε άμεσα τη λύση»
Οδός Εμπόρων

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, έχοντας  υψηλό αίσθημα ευθύνης όσο αφορά βασικές ανάγκες των παιδιών, όπως είναι η σίτιση, εκφράζει δια της παρούσης την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή του για τους χειρισμούς όλων των αρμοδίων που εμπλέκονται στη σίτιση των μαθητών του Σχολείου μας.

Όπως γνωρίζετε το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης δικαιούται, όπως όλα τα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας, σίτιση των μαθητών του λόγω του εκτεταμένου σχολικού ωραρίου. Επιπλέον αρκετοί μαθητές μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις λόγω του τόπου διαμονής τους, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς σίτιση από νωρίς το πρωί (6:30) και μερικές ημέρες έως αργά το απόγευμα (18:00).

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά του Σχολείου μας έχουν μείνει χωρίς σίτιση από την 1η Νοεμβρίου 2022 έως και την 22η Νοεμβρίου 2022 και από την 9η Ιανουαρίου 2023 έως και σήμερα.

Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο όλοι μας παρακολουθήσαμε, η κυρία  Γ. Γραμματέας του Δήμου εξέθεσε αναλυτικά τα γεγονότα και μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε τις άσκοπες, απρόσεκτες και αμελείς ενέργειες τόσο των αρμοδίων αιρετών προϊσταμένων όσο και των αρμοδίων υπαλλήλων, οι οποίες οδήγησαν σε ουσιαστικά αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σε ένα τόσο φλέγον ζήτημα. Επιπλέον ακούσαμε την κυρία Γ. Γραμματέα να προτείνει τρόπους επίλυσης του ζητήματος οι οποίοι δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Επιτρέψτε μας να σας θυμίσουμε ότι σε πρόσφατη ανάρτησή σας, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παραδεχθήκατε ότι εσείς φέρετε την ευθύνη και εσείς θα βρείτε άμεσα τη λύση.

Όλες αυτές οι δυσλειτουργίες καθώς και η περιδίνηση του εκατέρωθεν καταλογισμού ευθυνών μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, μας είναι παντελώς αδιάφορα, καθώς αγανακτισμένοι βλέπουμε τα παιδιά μας να μην σιτίζονται όπως είστε υποχρεωμένοι να πράξετε.

Για όλα τα παραπάνω, 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

την άμεση επίλυση του ζητήματος προκειμένου να ξεκινήσει η σίτιση των παιδιών.

Σε διαφορετική περίπτωση επισημαίνουμε ότι ως υπεύθυνοι γονείς, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας, διότι οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου στη σίτιση.

 

Σημείωση:

Παρακαλούμε όπως η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναγνώσει την παρούσα επιστολή στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προς ενημέρωση των συμβούλων.

 

Μετά τιμής,

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

  • ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΛΑΓΑΚΗ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ         
  • ΡΟΖΙΝΑ ΜΗΝΑΚΑΚΗ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΒΡΑ - ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ - ΤΑΜΙΑΣ 
  • ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ - ΜΕΛΟΣ
  • ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΜΕΛΟΣ
  • ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ - ΜΕΛΟΣ