Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/61574-kopi-pitas-tis-enosis-pneumatikon-dimiourgon-lakonias-cheilon-o-lakedaimonios/

Spartorama - Print | Κοπή Πίτας της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος»

Κοπή Πίτας της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος»

Κοπή Πίτας της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος»
Η Ένωση συμπλήρωσε μία δεκαετία ζωής και δράσης
Οδός Εμπόρων

Την πίτα της, για τη νέα χρονιά, έκοψε η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος», την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023, στη Σπάρτη, κατά την έναρξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών της.

Την πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του Μυστρά και Μέλος της Ένωσης, Αιδεσιμολογιώτατος π. Λάζαρος Σκάγκος και έκοψε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Νικόλαος Κουφός.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος έκανε τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Ένωσης για το 2022 και παρουσίασε τον Οικονομικό Απολογισμό, που εγκρίθηκαν, παμψηφεί, από τη Συνέλευση.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς με ενδιαφέρουσες προτάσεις εκ μέρους των μελών της Ένωσης.

Η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος», που συμπλήρωσε ήδη 10 χρόνια γόνιμης παρουσίας και δράσης στα Πολιτιστικά δρώμενα της Σπάρτης και της Λακωνίας, ιδρύθηκε το 2022, στη Σπάρτη, με πρωτοβουλία του δασκάλου Βασιλείου Βλαχάκου, ο οποίος είχε την ιδέα ίδρυσης της Ένωσης.

Σκοπός της Ένωσης, σύμφωνα με το Καταστατικό της, είναι η οργανωμένη παρουσία των Πνευματικών Δημιουργών (ποιητών, συγγραφέων, ζωγράφων, δημοσιογράφων, μουσικών, ηθοποιών κλπ) στη λακωνική κοινωνία και η συμβολή στην προβολή και ανάπτυξη της πολιτιστικής και πολιτισμικής ζωής του τόπου.

Με πνεύμα ομόνοιας, συνεργατικότητας και διάθεση προσφοράς η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος» προχωρά στη 2η δεκαετία της υπό την άξια ηγεσία του Προέδρου της Νικ. Κουφού και την ενεργητική παρουσία και  στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της.