Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/61670-sullupitirio-minuma-gia-tin-ekdimia-tis-gortunias-athanasias-plati-daskalopoulou/

Spartorama - Print | Συλλυπητήριο μήνυμα για την εκδημία της Γορτύνιας Αθανασίας Πλατή-Δασκαλοπούλου

Συλλυπητήριο μήνυμα για την εκδημία της Γορτύνιας Αθανασίας Πλατή-Δασκαλοπούλου

Συλλυπητήριο μήνυμα για την εκδημία της Γορτύνιας Αθανασίας Πλατή-Δασκαλοπούλου
Η Αθανασία Πλατή- Δασκαλοπούλου θα στέκεται πάντα ως πρότυπο ζωής για όλους όσοι είχαν την τύχη να την γνωρίσουν
Οδός Εμπόρων

Με θλίψη αποχαιρέτησε ο ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, το Σάββατο  25 Φεβρουαρίου 2023, στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, την παλαιότερη, εν ζωή (98 ετών), Γορτύνια της Σπάρτης Αθανασία Πλατή - Δασκαλοπούλου, από το χωριό Κουρουνιού της Καρύταινας, Γορτυνίας, στο οποίο βρισκόταν ο νους και η καρδιά της μέχρι την τελευταία της πνοή.

Η Αθανασία Πλατή-Δασκαλοπούλου (Θανάσω) υπήρξε υπόδειγμα Γορτύνιας γυναίκας, άξιας συζύγου, άξιας μάνας, άξιας γιαγιάς, άξιας νοικοκυράς,  αφοσιωμένης, ψυχή τε και σώματι, στον Θεό, στο σπίτι της, στην οικογένειά της, στους συγγενείς και τους φίλους,  σκορπίζοντας απλόχερα, αγάπη, θαλπωρή  και φροντίδα παντού. Μια γνήσια Γορτύνια, με στέρεη αντίληψη για τη ζωή, προσηλωμένη πάντα στις παραδόσεις, τις αρχές και τις αξίες, που έφερε σαν προίκα της από το Κουρουνιού στη Σπάρτη, πριν από 70 περίπου χρόνια.

Μαζί με τον άντρα της, τον αείμνηστο μπάρμπα-Μήτσο Δασκαλόπουλο – ένα από τα αρχαιότερα μέλη του Συνδέσμου - από το Λευκοχώρι (Ρεκούνι) της Γορτυνίας, δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια, σε χρόνια δύσκολα και με μέσα πενιχρά, ωστόσο πάντοτε έβρισκε τη δύναμη και το κουράγιο να ξεπερνά όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες με τη δύναμη της ψυχής της και την Πίστη της στον Θεό και την Παναγία.. Έκανε τρία παιδιά, χάρηκε εγγόνια και δισέγγονα και πάντα γέμιζε το σπίτι της με αγάπη και έγνοια για τους γύρω της. Σπίτι φτωχό και ταπεινό, που η εκλιπούσα το έκανε πλούσιο και όμορφο με την άκακη ψυχή της, το καλό λόγο της, την ανιδιοτελή αγάπη, τα φιλόξενα αισθήματα και το χαμόγελό της. Ένα σπίτι υπόδειγμα νοικοκυροσύνης, στο οποίο μοσχοβολούσαν κι έλαμπαν τα πάντα και πιο πολύ η παρουσία της.

Η Αθανασία Πλατή- Δασκαλοπούλου θα στέκεται πάντα ως πρότυπο ζωής για όλους όσοι είχαν την τύχη να την γνωρίσουν. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα συλλυπητήρια στα παιδιά της, τα εγγόνια της και προς όλους τους οικείους τους.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκέπασε κι ας είναι η μνήμη της αιωνία. 

                              

Για Το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Μητράκος
Ο Γραμματέας
Γεώργιος Μπουλούγαρης