Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/61835-aaaaaaaaaa/

Spartorama - Print | «Τρόφιμα - «δηλητήριο» με φόντο το κέρδος» από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Τρόφιμα - «δηλητήριο» με φόντο το κέρδος» από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Τρόφιμα - «δηλητήριο» με φόντο το κέρδος» από τον Βαγγέλη Μητράκο
«Τα δηλητηριασμένα τρόφιμα που φτάνουν στα τραπέζι μας καθημερινά αποτελούν, πλέον, πραγματικότητα, εδώ και πολλές 10ετίες»
Οδός Εμπόρων

Στις 30 Μαρτίου 2023 δημοσιεύθηκε από τον ΕΦΕΤ η ανάκληση παρτίδων συγκεκριμένων τύπων της βελγικής σοκολάτας «CACHET» («βιολογικής» παρακαλώ) της εταιρείας «Kim’s Chocolates NV», επειδή για την παρασκευή τους χρησιμοποιήθηκαν αμύγδαλα, στα οποία ανιχνεύτηκε αφλατοξίνη Β1 και άθροισμα αφλατοξινών, σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια.

Σύμφωνα με την «ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ» οι αφλατοξίνες είναι από τις πιο γνωστές δηλητηριώδεις καρκινογόνες και μεταλλαξιογόνες ουσίες,  οι οποίες επηρεάζουν ιδιαίτερα τα παιδιά, και μπορεί να προκαλέσουν καθυστέρηση της ανάπτυξης, ηπατική βλάβη, καρκίνο του ήπατος, καρκίνο της χοληδόχου κύστης, ανοσοκαταστολή, παιδική καθυστέρηση κ.α.. Οι ενήλικες έχουν υψηλότερη ανοχή στην έκθεση, αλλά διατρέχουν, επίσης, κίνδυνο. Κανένα είδος ζώου δεν έχει ανοσία στις αφλατοξίνες, ενώ η αφλατοξίνη Β1 (που βρέθηκε στις ως άνω σοκολάτες) είναι η πιο τοξική του είδους.

Οι αναγνώσεις της είδησης, η οποία πέρασε στα «ψιλά» των μέσων ενημέρωσης, είναι πολλές:

–Λύνονται οι απορίες όσων προβληματίζονται για τις εκατόμβες βαρέων νόσων και θανάτων (ιδιαίτερα παιδιών) από τις λεγόμενες «ασθένειες του σύγχρονου πολιτισμού».

–Τα δηλητηριασμένα τρόφιμα που φτάνουν στα τραπέζι μας καθημερινά αποτελούν, πλέον, πραγματικότητα, εδώ και πολλές 10ετίες.

-Η υγεία και η ζωή των ανθρώπων έχει γίνει αντίτιμο για τα τεράστια οικονομικά κέρδη του παγκοσμιοποιημένου καπιταλιστικού συστήματος.

–Δεν υπάρχουν, πλέον, σύνορα ούτε φραγμοί στα δηλητηριασμένα τρόφιμα, αφού αυτά εντοπίζονται ακόμα και στην καρδιά της Ε.Ε., η οποία υποτίθεται ότι φροντίζει κι εγγυάται για την προστασία των καταναλωτών.

–Οδυνηρή, επίσης, εντύπωση, προκαλεί εκείνο το ακροτελεύτιο σλόγκαν στις ανακοινώσεις ανάκλησης δηλητηριασμένων τροφίμων: «…συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια».

Δηλαδή, το Σύστημα, αφού είναι δικό του ΚΑΙ το καρπούζι ΚΑΙ το μαχαίρι, έχει ορίσει όρια για την παρουσία δηλητηρίων στα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά (!!!) και ΜΟΝΟ όταν το δηλητήριο ξεπερνά αυτά τα όρια ανακαλείται το προϊόν!!!

Κάποιοι, προειδοποιούσαν εδώ και χρόνια πολλά, όμως εμείς κυνηγούσαμε το «αμερικάνικο όνειρο», αδιαφορώντας για τις συνέπειες, τις οποίες σήμερα βρίσκουμε μπροστά μας και πληρώνουμε με τρόπο οδυνηρό:

Στις 19 Δεκέμβρη 1999, λόγου χάρη, στην εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», ο περιφερειολόγος Νίκος Μολυβιάτης, που είχε την επιμέλεια της οικολογικής σελίδας του «Ρ» έγραφε (μεταξύ άλλων πολλών) και τις παρακάτω αλήθειες, σε συλλογικό άρθρο με τίτλο: «Τρόφιμα - «δηλητήριο» με φόντο το κέρδος»:

«(…) οι 135 χώρες που εκπροσωπούν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου - και σύντομα θα γίνουν 170 - είναι μια παγκόσμια κυβέρνηση οργάνωση που ναρκοθετεί το μέλλον του πλανήτη. (…) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου είναι ο πολιορκητικός κριός επιβολής της «νέας τάξης πραγμάτων»: Οι πολυεθνικές εταιρίες επιβάλλουν τους κανόνες τους στο σύνολο των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, οι οποίες ορίζονται με τον πιο κυνικό τρόπο «εμπορικά αντικείμενα»!

Πολιτισμός, εκπαίδευση, υγεία, περιβάλλον είναι για τους θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού εμπορεύσιμα είδη, χωρίς όρους και όρια. Στο υπερόργανο διευθέτησης των διαφορών, οι «ειδικοί» συνεδριάζουν, χωρίς την παρουσία τρίτων ή των ενδιαφερομένων χωρών και βγάζουν «φιρμάνια», χωρίς ποτέ να μπορεί να μάθει κανείς το πώς και το γιατί.(…)

Όσα ετοιμάζεται να μας επιβάλει η δικτατορία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου είναι αντίθετα και στη Δημοκρατία και στην Οικολογία.»

Οι πολίτες του Κόσμου που συνειδητοποιούν πως το Σύστημα τους «δηλητηριάζει» καθημερινά για να μεγιστοποιεί τα κέρδη του δεν έχουν άλλη λύση παρά να το κατεδαφίσουν και να χτίσουν στη θέση του ένα άλλο, που να βάζει πάνω από τα κέρδη τον Άνθρωπο.

Τα προφητικά λόγια του Μαγιακόφσκι παραμένουν πάντα ζωντανά και πρέπει να καθοδηγούν τη ζωή μας:

«το μέλλον δε θα ΄ρθει από μόνο του, νέτο σκέτο,

αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς...»

 

Σπάρτη 5-4-2023

Βαγγέλης Μητράκος

 

*Πηγή φωτογραφίας: https://newsme.gr/