Vekrakos
Spartorama | Παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχη μας εορτάστηκε για ενδέκατη χρονιά η εύρεση της Ιερής Εικόνας στην Ι.Μ. Έλωνας

Παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχη μας εορτάστηκε για ενδέκατη χρονιά η εύρεση της Ιερής Εικόνας στην Ι.Μ. Έλωνας

Spartorama 10/10/2017 Εκτύπωση Εκκλησία
Παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχη μας εορτάστηκε για ενδέκατη χρονιά η εύρεση της Ιερής Εικόνας στην Ι.Μ. Έλωνας
Η εικόνα της Παναγίας της Έλωνας είναι αγιογραφία, καλυμμένη με χρυσό «πουκάμισο» κι αποδίδεται τον Ευαγγελιστή Λουκά
Οδός Εμπόρων

Με λαμπρές λατρευτικές εκδηλώσεις τιμήθηκε για μια ακόμα φορά η επέτειος της ευρέσεως και επιστροφής της κλαπείσης Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας στην Ιερά Μονή Ελώνης Κυνουρίας.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 8η Οκτωβρίου 2017, με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε Αρχιερατική Ευχαριστηριακή Θεία Λειτουργία. Στην Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ενώ συμμετείχαν πέραν του Επιχωρίου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος.

Πλήθος φιλέορτων χριστιανών από την περιφέρεια Λεωνιδίου, τη Λακωνία αλλά και άλλες περιοχές της Χώρας μας βρέθηκαν στην Ιερά Μονή της Παναγίας Έλωνας, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας.

Όπως κατ’ έτος έτσι και φέτος αναχώρησαν το πρωί της Κυριακής από την Τρίπολη, λεωφορεία με προσκυνητές, οι οποίοι μετέβησαν στην εορτάζουσα Ιερά Μονή και προσκύνησαν την χάρη της.


Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα βρέθηκε από βοσκούς της περιοχής, σε απόκρημνη κι απρόσιτη θέση κι εντοπίστηκε γιατί κατά «θαυμαστό» τρόπο φωτιζόταν επίμονα το σημείο.


Οδός Εμπόρων