Αναβάλλεται" />

Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/73390-dimos-spartis-sparta-garden-museum-festival-/

Spartorama - Print | Δήμος Σπάρτης: «Sparta Garden Museum Festival» <font color="red">Αναβάλλεται</font>

Δήμος Σπάρτης: «Sparta Garden Museum Festival» Αναβάλλεται

Δήμος Σπάρτης: «Sparta Garden Museum Festival» <font color=Αναβάλλεται" title="Δήμος Σπάρτης: «Sparta Garden Museum Festival» Αναβάλλεται">
Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2023
Οδός Εμπόρων

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης επανέρχεται για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το «Sparta Garden Museum Festival» στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2023 στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Στο πλαίσιο του διήμερου φεστιβάλ θα παρουσιαστεί ομαδική εικαστική έκθεση τοπικών εικαστικών με θέμα «Πρόσωπα, η αποτύπωση των συναισθημάτων». Η έκθεση θα προσπαθήσει να εξοικειώσει τον θεατή με τις ψυχικές διαθέσεις και τα ανθρώπινα συναισθήματα μέσω της τέχνης. Η χαρά, το δάκρυ, ο πόνος, η λύπη, ο ενθουσιασμός και άλλα ανθρώπινα συναισθήματα θα αποτυπωθούν μέσα από τις εκφράσεις των προσώπων στα πορτρέτα και τους πίνακες που θα παρουσιαστούν.

Η έκθεση θα λειτουργήσει την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου από τις 19:30΄ έως τις 23:30΄ ενώ θα πλαισιωθεί από μουσικά και θεατρικά δρώμενα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου

  • 20:00: Εγκαίνια έκθεσης – Παρουσίαση καλλιτεχνών
  • 20:30:Τελετή ανακήρυξης Ιωάννη Βαρβιτσιώτη σε επίτιμο δημότη Σπάρτης
  • 21:15: Μουσική παράσταση «Τραγούδια επί σκηνής»

Η Μαριάννα Πολυχρονίδη και ο Κωνσταντίνος Φάμης, δύο καλλιτέχνες με σημαντική παρουσία στα θεατρικά αλλά και μουσικά δρώμενα της χώρας, ξανασυναντιούνται στη σκηνή σε μια πολύ ατμοσφαιρική και ιδιαίτερη μουσική παράσταση.

Με τον εξαίρετο Τάκη Φαραζή στο πιάνο, οι δύο ηθοποιοί ζωντανεύουν τα πιο γνωστά τραγούδια (των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Κραουνάκη κ.α.) που αγαπήθηκαν και ακούστηκαν πρώτη φορά σε μια θεατρική παράσταση. Το «Χάρτινο το φεγγαράκι» μπερδεύεται με την «Κουτσομπόλα» και την «Όμορφη πόλη» και δημιουργεί ένα υπέροχο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι συναισθημάτων, που όλοι μας έχουμε ανάγκη αυτό το καλοκαίρι.

Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου

  • 19:30: Θεατρικό Δρώμενο με την Τριαντάφυλλη Μουζάκη, «Συναισθηματικά αποτυπώματα»

Η ηθοποιός Τριαντάφυλλη Μουζάκη συστήνεται επί σκηνής με το συναίσθημα και καλείται να περισυλλέξει κάθε αποτύπωμα που θα αφήσει πάνω της αυτή η γνωριμία, ώστε να καταλάβει από που πηγάζει. Εμείς δημιουργούμε το συναίσθημα ή αυτό μας πλάθει;

  • 20:30: Βράβευση Πνευματικών Δημιουργών και Ανθρώπων της Λακωνίας
  • 21:30: Συναυλία με το συγκρότημα «Gadjo Dilo»

Οι Gadjo Dilo είναι μια παρέα μουσικών που «παντρεύει» την gypsy jazz και swing μουσική παράδοση, με τους ήχους και τα χρώματα του παλιού ελληνικού τραγουδιού και πολύ περισσότερο, είναι μια ομάδα που αγαπά να αυτοσχεδιάζει να δημιουργεί και να πειραματίζεται.

Στόχος μας δεν είναι απλά να αναδεικνύουμε το μεγαλείο της αρχαίας Σπάρτης και του βυζαντινού Μυστρά. Στόχος μας είναι με το πλήθος των πολιτιστικών μας δράσεων και πρωτοβουλιών, να δημιουργήσουμε πάνω στις ένδοξες βάσεις των προγόνων μας, τον δικό μας διακριτό πολιτιστικό χώρο και πολιτισμό. Καλή επιτυχία σε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν και θερμές ευχαριστίες προς τους χορηγούς μας, τον κ. Γιώργο Δημητρόπουλο και το Ξενοδοχείο Μανιάτης Α.Ε. και την εταιρεία the Projekt για την σημαντική συνεισφορά τους.

 

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος

Πέτρος Γ. Δούκας