Vekrakos
Spartorama | Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Spartorama 19/10/2017 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συνελήφθησαν ενενήντα τέσσερα (94) άτομα, προσήχθησαν διακόσια έντεκα (211) και έγινε έλεγχος σε εννιακόσια εξήντα τέσσερα (964)
Οδός Εμπόρων

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (18.10.2017), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια εξήντα τέσσερα (964) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια πενήντα (750) ήταν ημεδαποί και διακόσια δεκατέσσερα (214) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια ογδόντα εννέα (689) οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν διακόσια έντεκα (211) άτομα, από τα οποία εκατόν τριάντα έξι (136) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα πέντε (75) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ενενήντα τέσσερα (94) άτομα. 

Πιο αναλυτικά στη Λακωνία συνελήφθησαν: 

  • Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
  • Μία (1) ημεδαπή στη Λακωνία, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Πέντε (5) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τρεις (3) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Πέντε (5) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες πέντε (405) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και τέσσερις (4) παραβάσεις για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων, ενώ κατασχέθηκαν: 

  • μικροποσότητα κάνναβης και ανιχνευτής μετάλλων, στην Αργολίδα,
  • -5- ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, στην Κορινθία,
  • μικροποσότητα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των -175- ευρώ, στη Λακωνία και
  • μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, τσιγαριλίκι κάνναβης, -7- ναρκωτικά δισκία και -2.790- γραμμάρια λαθραίου καπνού, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Οδός Εμπόρων