Vekrakos
Spartorama | «Σκέψεις του πρωινού καφέ», από τον Γεώργιο Κόρδη

«Σκέψεις του πρωινού καφέ», από τον Γεώργιο Κόρδη

Γεώργιος Κόρδης 02/12/2017 Εκτύπωση Άρθρα
«Σκέψεις του πρωινού καφέ», από τον Γεώργιο Κόρδη
«Φαίνεται πως η ποιότητα στη ζωή, η ίδια η ζωή τελικώς κρύβεται σε μικρές λεπτομέρειες, πολύ μικρές λεπτομέρειες»
Οδός Εμπόρων

Κάποια πρωινά όταν βρίσκομαι στα πάτρια εδάφη έρχομαι να πιω ελληνικό καφέ σε ενα καφενείο στην πλατεία.

Με φέρνουν νερό σε ένα μπουκάλι για να βάζω όσο θέλω. Καλή σκέψη αλλά. Οσάκις προσπαθώ να βάλω νερό απο το μπουκάλι αυτό πέφτει με άσχημο τρόπο στο ποτήρι και χύνεται γύρω στο τραπέζι πιστιλώντας τα χαρτιά μου. Δοκίμασα όλες τις γωνίες πρόσπτωσης χωρίς επιτυχές αποτέλεσμα. Στο τέλος αποφάσισα πως είναι μάλλον θέμα κατασκευής του λαιμού του μπουκαλιού. Είναι κοντός και η σχέση του με το χωρίς λόγο τετραγωνισμένο σώμα του μπουκαλιού λάθος. Έτσι δεν λειτουργεί σωστά το ολο σύστημα.

Φαίνεται πως η ποιότητα στη ζωή, η ίδια η ζωή τελικώς κρύβεται σε μικρές λεπτομέρειες, πολύ μικρές λεπτομέρειες. Και η τέχνη της ζωής είναι ακριβώς αυτή. Να αυξάνεις την πείρα και την γνώση των παλαιοτέρων και να δημιουργείς πολιτισμό δηλαδή απόπειρα αγαπητικού τρόπου ύπαρξης μεταξύ ετεροτήτων και εν τέλει ενότητας των πραγμάτων.

Όλα ετούτα, δυστυχώς, τα θέματα αναλογιών και λειτουργίας είναι λυμένα στον καθ΄ ημας πολιτισμό εδώ και αιώνες, την των πάντων ενότητα αλλά τώρα μοιάζουν ξεχασμένα μέσα στον εγωισμό που ζούμε.

Καλή επιδίωξη να θες να φτιάξεις ένα όμορφο μπουκάλι αλλά χωρίς τη σωστή λειτουργία του δεν είναι παρά ενα άχρηστο αντικείμενο που παύει να είναι και ωραίο ως μη λειτουργικά συμμετέχον στη ζωή.

Καλημέρα


Οδός Εμπόρων