Vekrakos
Spartorama | Η Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης

Η Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης

Πηγή 23/10/2017 Εκτύπωση Εκκλησία
Η Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης
Στην συγκεκριμένη Θεία Λειτουργία επαναλαμβάνεται πολλές φορές η επίκληση για ειρήνη, η οποία είναι από τα σπουδαιότερα αγαθά της ανθρωπότητας.
Οδός Εμπόρων

Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκε, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα υπό του Αγίου Ιακώβου, η οποία τελείται μία φορά το χρόνο με τη συμμετοχή δώδεκα ιερέων και των δύο διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε για τη μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία μας συνδέει με τους πρώτους Χριστιανούς, που δέχθηκαν τρομακτικές διώξεις εώς ότου εδραιωθεί η Εκκλησία του Χριστού. Επίσης υπογράμμισε ότι στην συγκεκριμένη Θεία Λειτουργία επαναλαμβάνεται πολλές φορές η επίκληση για ειρήνη, η οποία είναι από τα σπουδαιότερα αγαθά της ανθρωπότητας. Ολοκληρώνοντας το λόγο του επικαλέστηκε, για το εκκλησίασμα και το ευσεβές πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, τη χάρη, την αγάπη και τη συμπαράσταση του Αγίου Ιακώβου.

Νωρίτερα είχε μιλήσει επίκαιρα ο εφημέριος Μυρτέας Πρωτ. Αθανάσιος Τσολάκος.

immspartis.gr


Οδός Εμπόρων