Vekrakos
Spartorama | Tο Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζει την ανακήρυξη του Γεφυριού του Κόπανου σε διατηρητέο μνημείο

Tο Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζει την ανακήρυξη του Γεφυριού του Κόπανου σε διατηρητέο μνημείο

Spartorama 05/12/2017 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Tο Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζει την ανακήρυξη του Γεφυριού του Κόπανου σε διατηρητέο μνημείο
Το Γεφύρι του Κόπανου σηματοδοτούσε την είσοδο στη Λακεδαίμονα, ήταν η πιο αναγνωρίσιμη εικόνα του ιστορικού ποταμού στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια βιβλιογραφία
Οδός Εμπόρων

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στηρίζει την ανακήρυξη του Γεφυριού του Κόπανου σε διατηρητέο μνημείο. Η προστασία, η διάσωση και ανάδειξη του πολυθρύλητου Γεφυριού, το οποίο δέσποζε πάλαι ποτέ στον ιστορικό ποταμό Ευρώτα, κατασκευάστηκε το 1730 και, ύστερα από πλημμύρα το 1902, γκρεμίστηκε, επιβάλλεται να τύχει του ενδιαφέροντος της Πολιτείας. Γι’ αυτό καλεί την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, σήμερα, να διασώσει το εναπομείναν κομμάτι του γεφυριού.

«Να κηρύξει διατηρητέο μνημείο το Γεφύρι του Κόπανου».

Το Γεφύρι του Κόπανου σηματοδοτούσε την είσοδο  στη Λακεδαίμονα, ήταν η πιο αναγνωρίσιμη εικόνα του ιστορικού ποταμού στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια βιβλιογραφία, με πλήθος Ευρωπαίων περιηγητών να το έχουν περιγράψει στα κείμενά τους, ή να έχουν φιλοτεχνήσει ενδιαφέρουσες γκραβούρες, που απεικονίζουν πειστικά την αξία του.

Αποτελεί πράξη συμβολής στην προστασία και στην διάσωση του μνημείου, άρρηκτα συνδεδεμένου με τη φύση και την ιστορία της περιοχής.


Οδός Εμπόρων